Intialainen palak paneer

Juustoleivän ohella voit käyttää tarvittaessa myös kotijuustoa. Moni mieltää tämän tyyliset ruoat usein liian. Tässä versiossa lisäsin curryyn. Intialainen pinaattimuhennos eli palak.

Kurkkaa myös tofusta tekemäni palak paneer, joka on yksi omista.

Vatsan vapaapäivä: intialainen palak paneer

Lempeän mausteinen palak paneer on perinteinen intialainen pinaatti- juustocurry, joka on helppo tehdä myös kotona. Monelle palak paneer on varmasti tuttu etnisistä ravintoloista. Sitä on helppo valmistaa myös kotioloissa. Sitä helposti kuvittelee, että hieman eksoottisempien ruokalajien valmistamiseen kuluu paljon.

Yhdessä tuoreiden kotimaisten kasvisten kanssa. Kuullota hienonnetut sipuli ja valkosipuli pannulla öljyssä. Näistä banoffee ja palak paneer ovat oikeastaan ainoita, joista.

Intialainen pinaattijuusto

Intialainen palak paneer

Olen innostunut kokeilemaan erilaisten juustojen tekemistä itse. Olen syönyt palak paneeria ravintolassa ehkä kerran elämässäni (ja sekin oli erittäin länsimaalaistettu palak paneer Goassa), joten en tiedä. Perinteisempiä paneer-reseptejä on vaikkapa pinaatin ja juuston yhdistävä palak paneer tai tomaattipohjainen shahi paneer. Olemme saaneet kasvilavasta kerätä jo pinaattia ja retiisejä. Anna porista vielä 5 minuuttia. Helppo ja maukas intialainen kasvisruoka arkeen. Palak Paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry.

Gluteeniton, sokeriton, kananmunaton, kasvisruoka, vähärasvainen. Päätin tehdä juustosta intialaisen pinaatti-juustocurryn, jonka monet tuntevat paremmin nimellä palak paneer. Paneer on helppo valmistaa päivää etukäteen, mutta sen voi myös. Nauti ihana kasvismuhennos riisin ja naanleivän kanssa. Samassa Liemessä -tv-ohjelmasta tutut kokkikaverukset Pipsa ja Meri-Tuuli loihtivat lempiruoistaan. Ravintola Monal tarjoaa perinteisiä intialaisia ruokia. Tuoretta pinaattia ja tuorejuustoa yrttikastikkeen kera. Suosikki- intialaista: Palak paneer.

Kokkailin tänään taas pitkästä aikaa intialaista.

Palak paneer – pinaattinen

Sehän on ehdoton ruokasuosikkini, mutta jotenkin en silti. Sivuston pitkäaikainen seuraaja Aino jakaa palak paneer -reseptinsä. Paneer (hindiksi पनीर panīr) tai panir on Pohjois- Intiasta ja Pakistanista peräisin. Eipä ole iso yllätys, että intialaisilta saa parhaat vinkit intialaisista ravintoloista. Timo söi töissä lounaana tekemääni palak paneeria, ja siihen. Ihana serkkuni toi sunnuntaina minulle kaupunkituliaisia, intialaista paneer – kotijuustoa, jonka tapaista voi kyllä tehdä itsekin maidosta. Palak panrer on mukavan mausteista, mutta ei kuitenkaan liian tulista.

Palak paneer nousi yhdeksi suosikki ruuakseni Intian matkalla.