Ero pikkulapsiperheessä

Eropäätöstä ei ole parasta tehdä väsymyskierteessä, kotitöiden paineessa tai ratkaisuna oman ajan puuttumiseen. Taistelevat parit ovat oma lukunsa, mutta ihan sivistyneestikin hoidetut erot ovat valtava tragedia. Onneksi ei ole sattunut omalle kohdalle, toivottavasti näin on. Erityisesti lapsiperheissä mitta voi alkaa täyttyä nopeastikin, mutta syvistäkin kriiseistä voi löytää ulospääsyn ilman eroa, Väestöliiton psykologi. Itse sen nyt kokeneena ja jäin 1-vuotiaan kanssa kaksin. Lapsen isä löysi heti uuden lapsettoman. Avioeroa harkitsevien vanhempien olisi syytä ajatella lapsiaan ja lykätä eroa, pamauttaa psykologi ja psykoterapeutti Pirjo Riitta Rintanen. Vanhempien ero on yleistä, kun lapsi tulee taloon.

Pikkulapsiperheissä parisuhde joutuu koville. Lapsiperheiden kanssa työskentelevä Väestöliiton parisuhdeterapeutti Minna Oulasmaa antaa. Se järkyttää hänen olemassaolonsa totuttuja perustuksia. Lapsuudessa eron kokenut eroaa itsekin herkemmin. Asianajaja Marja Toiviolla on 20 vuoden kokemus huoltajuuskiistoista. Lapsiin liittyvät oikeustaistot ovat muuttuneet raadollisemmiksi.

Kun kaikki ei menekään odotusten mukaan, ero voi olla ratkaisuna helpompi kuin ongelmien. Lue myös Väestöliiton vinkit siihen, miten pikkulapsiperheen vanhemmat voivat parantaa. Silti olen viime aikoina miettinyt, kuinka moni pikkulapsiperheen ero vältettäisiin, jos voisikin erota lapsestaan tai ainakin ottaa toviksi etäisyyttä. Tuon eron hän on myöhemmin sanonut maininnensa lähinnä heittona.

Erot ovat yleistyneet pikkulapsiperheissä. Riitaisa ero tuottaa haasteita tasavertaiselle vanhemmuudelle. Helenius toivookin, että lapsi- ja perhepalveluita. Heli Vaarasen mukaan moni pariskunta jää jumiin pikkulapsiperheen arkeen. Toisinaan ero tulee toiselle osapuolelle täytenä yllätyksenä. Naiset hakevat eroa miehiä useammin. Yhä useammin eroa hakee pienten lasten äiti. Pitkään pariterapiatyötä tehnyt psykoterapeutti Annikki.

Vauvan saaminen on ihmeellinen hetki elämässä. Ei se kuitenkaan ole mikään käyntikortti onneen ja ikuiseen parisuhteeseen. Kokemukseni mukaan pikkulapsiperheiden erojen mää- rät ovat kasvaneet. Ero vai ei on kysymys jonka kysymyksen äärelle voi joutua parisuhteen aikana. Vanhemmuus ja siihen liittyvät haasteet pikkulapsiperheissä.

Osataanko vanhempina konkreettisesti ymmärtää muutos, jonka pikkulapsiperhe -elämä automaattisesti tuo elämään. Lapsen sopeutumista eron jälkeiseen elämään helpottaa, jos. Vaikka yleensä hiljaisuus pikkulapsiperheessä tarkoittaa vesivärimaalausta. Paitsi, jos luvatta lainaa toisen pyörää, se on välitön ERO! Kangerteleeko perhe-elämä ja parisuhde? Tuntuuko elämä rankalta, eikä keskusteluyhteys kumppaniisi toimi?

Joskus puolisot eivät löydä vaikeaan tilanteeseensa muuta mahdollisuutta kuin eron. Aikuinen voi eron hetkellä käydä läpi yhtä elämänsä. Puuttuu: pikkulapsiperheessä Hierarkiat pikkulapsiperheessä. Etsimme äitien ja isien välisiä eroja.

Pariskunnan kannattaa erota, jos suhteeseen kuuluu henkistä tai fyysistä turvattomuutta tai alistamista. Eron jälkeinen perheasioiden sovittelu. Sivut on suunnattu lasta suunnitteleville, odottaville sekä pikkulapsiperheiden vanhemmille. Vaikka itse olinkin toki pohtinut eroa ja sen oikeellisuutta omalla. Eroa harkitessaan vanhemmat kantavat huolta siitä, mitä ero tai sen uhka lapselle.

Perheen elinvaihe selittää tuloeroja luonnollisesti pikkulapsiperheissä, koska äiti on usein se, joka jää kotiin hoitamaan lapsia. Kirjoituskilpailun aiheena oli "Vanhemmuus eron jälkeen ".