Venäläisiä etunimiä

Venäläiset nimet nostavat suosiotaan koko ajan. Katso täältä millaisia venäläisiä nimiä on olemassa ja mitä niistä löytyy paljon myös Suomesta. Venäjällä perinteet jyräävät etunimissä. Yleisesti käytössä oleva nimivalikoima on paljon suppeampi ja muuttumattomampi kuin esimerkiksi. Sasha, Misha yms eivät sinänsä ole venäläisiä nimiä, vaan venäläisiä lempinimiä. Sivut, jotka ovat luokassa Venäjän kielen naisten etunimet. Seuraavat 53 sivua kuuluvat tähän luokkaan.

Sivujen kokonaismäärä luokassa on 53. Vienalaisia nimiä (ml. joitain venäläisiä nimiä ) päivitetty 2. Kirjalliset lähteet: lähde 1: lähde 2: lähde 3: Karjal. Venäjän federaatiossa käytössä olevia etunimiä muunnoksineen ja sukunimiä. Jälkimmäiseen sisältyy myös lähialueiden nimiä. Suomalaisten ja venäläisten yhteydet ovat vuosi vuodelta monipuolistuneet. Enää ei riitä, että osataan kirjoittaa. Syinä siihen ovat sekä nimen lausumisen vaikeus että.

Mieheni on venäläinen, joten nyt etsinnässä venäläisiä, hieman harvinaisempia mutta myös suomalaisten suuhun sopivia nimiä. Uutistoimitukset välittävät venäläisiä nimiä muillakin kielillä kuin venäjäksi, eikä alkuperäistä venäläisin kirjaimin kirjoitettua nimeä ole aina tarjolla. Vierailija: "Lapsen isä on siis venäläinen ja toivoisi lapsen saavan venäläisen nimen. Mutta haluan nimen sopivan suomalaiseenkin suuhun eikä se kuitenkaan. Esittäytyessään venäläiset yleensä kertovat etunimensä ja isänsä nimen. Kun venäläiset ovat tekemisissä ulkomaalaisten kanssa he usein sanovat. Mä kuitenkin välttäisin todella venäläisiä nimiä, esim. Mielummin joku Aleksei, mitä voi olla ihan suomalaisellakin.

SUOMALAIS- VENÄLÄISTEN LASTEN ETUNIMET: VALINTAPERUSTEET JA RAKENNE Ksenia Eskola Pro gradu -tutkielma Suomen ja sen sukukielten. Venäjää kirjoitetaan kyrillisillä aakkosilla, joten haluttaessa ilmaista venäläisiä nimiä latinalaisin kirjaimin, nimet on translitteroitava. Etunimen ei enää tarvitse olla perinteisen kotimaisen nimikäytännön mukainen, kunhan. Myös venäläisiä nimiä suomennettiin ahkerasti. Melkein aina kun kävin, siellä oli myös muita venäläisiä paikalla. Miesten ja naisten etunimiä tiedän hämärästi, mutta heidän sukunimistään minulla ei ole. Säännöllisesti onkin karjalaisilla virallisen venäläisen nimen ohella omakielinen, suusanallisessa käytössä säilynyt nimensä.

Neuvostoliittolaisten henkilönimien opas. He lukevat paljon, metrossa ja missä tahansa. Pietarissa ja Moskovassa on kirjakauppoja auki. Tämän sivun tietoja ei ole saatavilla.