Tomaatin lehdissä vaaleita laikkuja

Kasvin lehtiin muodostuu pistemäisiä, vaaleita, kloroottisia laikkuja. Tomaatilla kalsiumin puute aiheuttaa latvamätää, salaattikasveilla lehtien reunapoltetta. Neuvotteko aloittelevaa parvekeviljelijää. Eilen nostaessani niitä takaisin sisään parvekkeelta, huomasin lehdissä.

Missä vika kun tomaatin lehdet menevät pieniksi käppyräisiksi rulliksi?

Tomaatin pronssilaikkuvirus (tomato spotted wilt virus)

Tomaatin lehdissä vaaleita laikkuja

Melkein kaikissa tomaateissani on lehdissä laajenevia vaaleampia laikkuja. Tomaatit tummuvat pilalle tai halkeilevat. Tai lehdillä on vaaleita läikkiä. Kokosimme yleisimmät tomaatin taudit ja. Istutin tuossa pari viikkoa sitten kirsikkatomaatin taimet (mullasta) pitkiin altakasteluruukkuihin, jossa on kekkilän puutarhan luonnonturve.

Mullakin tomaatit kasvamassa ja just mietin noita vaaleita läikkiä! Noita vaaleita läiskiä on melkein kaikissa lehdissä, toisissa pieniä ja toisissa.

Laikkuja tomaatin taimissa

Tomaatin lehdissä vaaleita laikkuja

Tomaatin pahin (?) mosaiikkivirus leviää tomaattimehun avulla. Tomaatin versot puutuvat, vanhimmat lehdet ruskettuvat reunoiltaan ja kääntyvät ylöspäin. Viljojen väri vaalea ja lehtien kärjet kellastuneita ja kiertyneitä. Versot ovat hentoja ja pystyjä, lehdet vaaleita ja pieniä, mukulat jäävät pienikokoisiksi. Tomaatille kalsiumin puute aiheuttaa latvamätää. Porkkanalla lehdet ovat vaaleita ja lehtien kärjissä on keltaisia tai ruskeita laikkuja.

Jos lehdet muuttuvat kirjaviksi ja tippuvat…. Tomaatilla oireita ovat lehtien ruskettuminen, käpristyminen, kuoliolaikut ja. Tomaatin hedelmissä oireita ovat kuoren vaaleat tai kellertävät alueet. Paprikan kypsissä hedelmissä voi olla keltaisia laikkuja ja renkaita sekä kuoliojuovia.

Muutamassa viestissä on kyselty mitä mahtaa olla valkoinen pöly tai jauho kasvien lehdillä. Kyse on härmästä, joka on vallannut monet kasvit. Lehdet lotkastuneet, vaaleita laikkuja lehdissä. Kukan nuppuja on ja osa jo auenneita.

Vähän huonolta näyttää koko tomaatti. Ruskeita laikkuja voi esiintyä myös lehtien reunoilla ja lehtisuonten ympärillä.

Huonekasvien terveydenhoito

Tomaatin lehdissä vaaleita laikkuja

Olfa rullaleikkuri muotoillulla kahvalla. Terän halkaisija 45 mm, tukeva kahva. Kalsiumin puute aiheuttaa tomaatille latvamätää ja salaatille reunapoltetta. Lehtien putoaminen, vaalea väri ja lakastuminen ovat oireita puutoksesta. Mangaanin puute: Lehdet kellastuvat ja niihin tulee laikkuja.

Marjoihin kehittyy pehmeitä, vaaleita laikkuja ja homepeitettä. Puuttuu: tomaatin Mousse au chocolat noir nestlé – Verkkokauppa – rde. Instax-Mini-90-Neo-Classic-Ruskea-10-films-kamera.