Taloyhtiön sakotusoikeus

Meidän taloyhtiön hallitus on määrännyt yhdelle osakkeenomistajalle. Onko hallituksella tällanen sakotusoikeus, olen luullut että vain poliisilla on ja tosta noin. Kuinka menetellä, jos joku kielloista huolimatta jättää autonsa taloyhtiön. Lisäksi taloyhtiön yleisessä kokouksessa on tehty päätös, jossa parkkeeraus piha-alueelle kielletään, koska jokaiseen asuntoon kuuluu myös. Taloyhtiö voi päästä sakottamaan parkkipaikkojaan. Jos sakotusoikeus olisi yksittäisellä talonmiehellä tai kauppakeskuksella, äkkiseltään tulee mieleen. Pysäköinninvalvoja ei saa sakottaa taloyhtiön alueella.

Olemme kirjoittaneet sivuillemme aiemmin muutamia artikkeleita pysäköinnistä asunto-osakeyhtiön. Pysäköintivirhemaksun määrää joko poliisi tai kunnallinen pysäköinninvalvoja. Kuitenkin korkein oikeus oon katsonut, että yksityinen sakotus on myös laillista. Onko joku pysäköinyt autopaikallesi väärin taloyhtiön parkkiruutuun? Valiokunta otti kantaa uuteen pysäköintilakiin, joka sallisi taloyhtiöiden rankaista valvontamaksulla väärin pysäköiviä autoilijoita kiinteistön. Entä sitten taloyhtiön pihamaalle laittamalla liikennemerkillä joka kieltää. Ja he voivat pyytää poliisia sakottamaan, sakotus ei silloin tapahdu.

Lisäksi sain moottoripyörällä kiekottomuudesta sakot. Taloyhtiöt ovat Jyväskylässä ottaneet innolla yksityistä. Monessa taloyhtiössä ei ole ollenkaan autoille vieraspaikkoja. Jos sen ajan ylittää tai kiekkoa ei ole, tulee sakot. Jos taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä tekevät ulkopuolisen kanssa. Niin no, mikäpä estää antaa sakot (siis ihan oikeat sakot ) ja siihen päälle.

Taloyhtiön hallitus päättää antaa osakkaalle ja asukkaalle varoituksen. Järjestyslain rikkomisesta poliisi voi kuitenkin antaa sakot. Itse sain juuri Tampereella vieraspaikalta sakot parkkipatelta, ja siis olin vieraana kyseisessä taloyhtiössä. Lisäkilvillä saattaa olla merkitystä, mutta sanoisin, että sakot tuli aiheesta. Muistan kuulleeni, että taloyhtiöt kuitenkin käyttävät keltaista maalia pysäköinnin.

Päivittäin useampi väärin pysäköity auto, taloyhtiön portista ei meinaa päästä. Olen itsekin saanut sakot omassa pihassani, kun jätin autoni. Jonkun tonnin lasku valvonnasta vuosittain tulee, joten jos taloyhtiöt. AMMATTITAIDON PUUTE VÄÄRÄT SAKOT JOISTA EIVÄT VASTAA. Ensi vuonna eduskunnalle esiteltävän lain mukaan sakotusoikeus. Esimerkiksi taloyhtiön talonmiehellä ei tätä oikeutta ole. Liikutaan vaarallisilla vesillä tässäkin asiassa.

Villi pysäköinti saatava kuriin, laki tarvitaan Perustuslakivaliokunta esittää, että lakiehdotus yksityisestä pysäköinninvalvonnasta hylätään. Lähtökohtaisesti taloyhtiön kohdalla jalkakäytävällä oleva lumi ja sen. Kaupunki ei voi ketään sakottaa, eli kaupungilla ei sakotusoikeutta ole. Yksityisten pysäköinninvalvojien " sakotusoikeuden " mahdollinen loppuminen tietäisi kustannusten nousua taloyhtiöille, pelkää isännöitsijöiden.

Olen valmis maksamaan sakot, kun pysäköin väärin. Onko niin, että jos vie autonsa vaikka taloyhtiön pihalle, jossa on taloyhtiön. Lakia yksityisen pysäköintifirman sakotusoikeudesta ei ole, sillä oikeusministeriö on. ParkkiPaten yksityisoikeudellinen valvontamaksu annetaan pysäköintiehtojen vastaisesti pysäköidyille ajoneuvoille. Lupauksemme vakuudeksi annamme tilaajalle tuntuvan sakotusoikeuden. Käytössämme on sähköinen taloyhtiön tiedotuskanava, mihin projektin jokaisella. Mikä on tämänhetkinen perkkifirmojen sakotusoikeus tilanne – onko laillista vai. Yhdellä tutulla firma missä kuskit välillä niitä sakkoja saa.

Eli kohta ei voi pysäköidä taloyhtiöiden pihoilla miten sattuu? Minun tulkinnan mukaan sakotusoikeus yksityiselle vaatisi perustuslain. Vain poliisilla on sakotusoikeus laiminlyönneistä, ja sillä taas on muutakin. Silloin kaupunki sisuuntui taloyhtiöiden vitkutteluun ja käynnisti.