Rasvasidos

Antibakteerinen verkkomainen rasvasidos, sisältää klorheksidiiniä ja parafiinia. Mikäli haava erittää runsaasti, laitetaan rasvataitoksen. Jelonet on palovammojen hoitoon tarkoitettu parafiini rasvasidos. Peitä puhdistettu haava hengittävällä harsosidoksella ja laita tarvittaessa väliin tarttumaton rasvasidos, joka ehkäisee sidoksen tarttumista.

Jelonet steriili rasvalappu palovammojen jatkohoitoon. Parafinoitu tylliharsosidos toisiinsa punoutuvista langoista. Antaa haavasta tulevan eritteen. Haavat eroavat toisistaan sijainnin ja syntytavan perusteella. Tapaturmainen haava vaatii erilaisen hoidon kuin sairauden ja heikentyneen. Pikkuhaavat paranevat yleensä kotikonstein.

Lääkekaapissa on hyvä pitää laastareita ja sidetarvikkeita. Haavan puhdistamiseen riittää. Verekkyys tai pinnallinen ihonirhauma. Siirteiden päälle asetetaan rasvasidos, johon sivellään antibakteerista voidetta, samalla siirteitä alustaansa kevyesti painaen. Rasvasidos rakkulaisen kudoksen päällä sen sijaan helpottaa muiden siteiden irrottamista. Voimakkaisiinkaan kipuihin ei tulisi ottaa. Suojaava rasvasidos parafiinilla.

Kevyesti tarttuva sidos, joka on helppo vaihtaa. Ylläpitää normaalin kosteuden haava-alueella nopeuttaen parantamista. Koska haava-alue paranee asteittaisesti, tulee Suprathel. Suojatakseen haava-aluetta mekaaniselta rasitukselta, on yksikerroksinen rasvasidos SUPRATHEL kalvon päälle osoittautunut hyväksi.

Asfaltti-ihottuman voi peittää myös rasvasidoksella, joka kiinnitetään taitoksella ja teipillä. Hopeahaavalaastari voi vähentää infektioriskiä. Atrauman Ag on haavaan kiinnittymätön rasvasidos, joka sisältää bakteereja tuhoavaa hopeaa atraumaattiseen haavanhoitoon. Lopuksi toimenpidealueelle laitetaan rasvasidos. Toimenpide kestää noin 1 tunnin.

Jossain vaiheessa tuli Sofratulle- rasvasidos. Palovammapotilas oli aina yhden hengen huoneessa, ja haavojen hoito suoritettiin ehdottoman steriilisti. Tarvittaessa vamman voi peittää rasvasidoksella ja suojasiteellä. Vaihda side kahden päivän välein. Laajojen palovammojen ensiapu: 1. Apteekki osaa lisäksi neuvoa, kuinka usein rasvasidos pitää vaihtaa. Mutta tosiaan jos kämmentä suurempi, käy näyttämässä.

Lääkärini puhui jotain jossain vaiheessa piti huuhdella vai pitikö vasta jos rasvasidos juuttuu kiinni en millään muista. Onko ketään joka tietäisi näistä. Jos kyseessä on vakava palovamma, jossa iho on harmaa, tumma tai hiiltynyt. Pientä palovammaa jäähdytetään viileällä vedellä kunnes kipu häviää. Rasvasidos eli "Sofratulle" saattaa auttaa, joskaan siinä ei ole antibiootteja.

Pilkkanimi LUUMUSUKKA on luonnollisesti miesten keksimä juttu. Cuticell Classic Paraffin Gauze Dressing. Vamman voi peittää rasvasidoksella ja suojasiteellä, jotka vaihdetaan parin päivän välein. Lääkäriin on syytä mennä, jos vamma on vakava tai.

Jos palovamma tulehtuu, mene lääkäriin. Kotona hoidettavat: riittävän paksut sidokset ( rasvasidos tarvittaessa). Ensiapu Ensiapu on vammautuneelle tai äkillisesti sairastuneelle annettava auttamistapahtumaketju, johon kuuluvat pelastaminen, ensiapu, ensihoito, kuljetus. Kun palovamma on kämmentä suurempi, henkilö viedään palovammakohdan viilentämisen jälkeen lääkärin.

Bepanthen – Haavanpuhdistus – Laastaria – Sidetaitoksia ja sideharsoja – Rakkolaastaria – Rasvasidos tai silikonisidos Lähde: Juho Pietilä. Hydrotul on hydroaktiivinen, ei-okklusiivinen rasvasidos atraumaattiseen haavanhoitoon.