Köynnöskasvi parvekkeelle

Ne verhoavat aidat ja pergolat ja ilahduttavat kukillaan. Parvekkeella tilaa on rajoitetusti, joten köynnökset eivät suurinakaan vie lattiapinta-alaa kun ruukun. Yksi parvekkeelle harkittava vaihtoehto ovat yksivuotiset köynnökset. Köynnöskasveja on sekä yksivuotisia että monivuotisia. Niiden taimia tosin on valitettavan vähän saatavilla taimimyymälöistä ja.

Parvekkeelle ja terassille on mahdollista istuttaa monia kiipeäviä kasveja.

Mikä tosi nopeakasvuinen köynnöskasvi?

Köynnöskasvi parvekkeelle

Köynnösruusun voi istuttaa myös parvekkeelle suureen ruukkuun. Yksivuotiset köynnöskasvit parvekkeille ja terasseille. Vasta päästiin nyt aloittamaan parvekkeen sisustus vaikka kesä on jo pitkällä. Mikäs olisi mahdollisimman nopea kasvuinen ja peittävä. Köynnökset ovat yleistymässä parvekkeilla. Varsinkin uusissa kerrostaloissa on usein hienot isot parvekkeet, joilta näkyy kuitenkin suoraan.

Nopeakasvuinen, peittävä ruohovartinen köynnöskasvi, jonka maanpäälliset versot. Sopii myös hyvin isoon ruukkuun parvekkeelle, jolloin se saattaa hyvin.

14 x köynnöskasvi puutarhaan ja parvekkeelle

Köynnöskasvi parvekkeelle

Valitse pihalle tai parvekkeelle tuoksuva, kukkiva, vihreä tai yksivuotinen. Tulee parvekkeelle, joka on terassimainen (ei laseja, maantasalla) Sellaista puusäleikköä pitkin kiipeämään, näkösuojaa ja kaunistusta. Nyt tarvitaan fiksumpien vinkkejä, mikä nopeasti kasvava TUUHEA köynnöskasvi sopisi näköesteeksi parvekelaatikkoon? Aurinkoinen paikka, parvekkeella ei.

Erilaiset monivuotiset köynnöskasvit ovat monikäyttöisiä puutarhakasveja. Köynnöksistä saa myös hyviä näkösuojia puutarhaan ja parvekkeelle. Sopii hienosti suureen ruukkuun parvekkeelle tai terassille. Ihana köynnöskasvi, jonka kerrotut kukat ovat roosanväriset. Kaipaatko pergolaasi lehtikattoa vai haluaisitko kulkea kaariportista, jota reunustavat tuoksuvat köynnökset?

Viehättävä köynnös kiemurtelee. Suunnittelen jo kevättä – ja mietin minkä köynnöskasvin istuttaisi parvekkeelle ensi keväänä että saisin enemmän omaa rauhaa naapureiden. Monivuotisilla köynnöksillä on myös helppo pehmentää kovia rakenteita. Istuta köynnöksiä myös ruukkuihin ja koristele niillä patiot ja parvekkeet! Olisiko viherpeukaloa suosittelemaan varjoisalle ja tuuliselle parvekkeelle köynnöskasvia? Entä mikä laatikkokukkanen viihtyisi näissä. Mikä olisi nätti(ei välttämättä kukkiva) ja nopeasti kasvava köynnös parvekkeelle?

Olen tällaista ollut istuttamassa kaverin parvekkeen kaiteeksi ja se kyllä.