2023 On suihkun vuosi (Anteeksi, kylpyammeet)

Suihkuille on luvassa suuria asioita vuonna 2023, ja kun kylpyammeet ovat jo vuosia toimineet kylpytilojen tähtenä, on korkea aika, että vaatimaton suihku saa hieman rakkautta. "Kodinomistajat päivittävät monia kylpyhuonetilojensa elementtejä, mutta erityisesti suihkujen päivitykset kasvattavat suosiotaan", sanoo Houzzin vanhempi päätoimittaja Mitchell Parker. "Houzzin vuoden 2022 kylpyhuonetrendejä koskevassa raportissa todettiin, että useampi kuin neljä viidestä kodinomistajasta teki päivityksiä suihkuunsa (84 %), mikä on kaksi prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisenä vuonna."

2023 On suihkun vuosi (Anteeksi, kylpyammeet)David Tsay

Mutta mikä on eniten toivottu päivitys tulevana vuonna Parker sanoo suurempia suihkuja, kaksoissuihkupäätä ja -arvoista ominaisuutta, kuten vartalosuihkua, kaikki hyvinvointipainotteisesti.

Miksi suihkut suuntautuvat kohti rauhallisuutta?

Kun hyvinvointi hallitsee sisustusta, ei ole ihme, että se on levinnyt myös kylpyhuoneiden suunnitteluun. Parker sanoo, että monet kodinomistajat pitävät kylpyhuonettaan lepo- ja rentoutumispaikkana, ja vuonna 2023 he pohtivat kekseliäitä tapoja luoda unenomainen lepopaikka. "Näemme suihkuja, joissa on aromaterapiaa, jossa höyryyn tai sumuun lisätään eteerisiä öljyjä, kromoterapiaa, jossa on erilaisia tunnelmavalaistuksia, ja ääniterapiaa, jossa käytetään integroituja kaiuttimia, jotka on yhdistetty erilaisiin musiikkisovelluksiin, kuten Spotify ja Calm", hän sanoo.

Kaikkien uusien 2023-suihkuominaisuuksien myötä saatat löytää itsesi etsimästä kulissien takana olevia säästökeinoja, jotta voisit sallia suunnittelun loistamisen, mutta Parker vakuuttaa, että sisäisten osien (eli niiden, joita et näe) ei pitäisi olla se paikka, jossa budjetti saadaan takaisin. "Houzzin ammattilaiset suosittelevat hankkimaan budjetin puitteissa korkealaatuisimmat LVI-osat", hän sanoo. "Huonolaatuisissa suihkukomponenteissa on usein muovisia sisäosia, jotka kuluvat ajan myötä ja vaikuttavat suihkuun ja käyttökokemukseen." Ja kun vuoden kuumimmista suihkutrendeistä on niin paljon hyötyä, haluat varmistaa, että kaikki on huippuluokkaa.

KIM CORNELISON

Suihkujen uusi ilme

Enää ei ole olemassa yhden mallin suihkua, joka sopii kaikille. Nykyään kehyksettömät, reunuksettomat ja avoimet suihkut (joita kutsutaan roomalaiseksi suihkuksi) ovat kaikki nousussa. "Harva kodinomistaja haluaa astua pimeään suljettuun suihkukaappiin", Parker sanoo. "Kehyksettömät lasikotelot antavat valoisan ja ilmavan tunnelman, jolloin valo ja näkymät kulkevat läpi, ja samalla kylpyhuone näyttää tilavammalta, koska katse voi kulkea lasin läpi suihkun takaseinään."

Angin kotiasiantuntija Mallory Micetich viittaa roomalaiseen suihkuun, jolla on samanlainen vaikutus, sillä siinä ei ole ovea eikä se vaadi suihkuverhoa. "Roomalaiset suihkut ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan niiden suuren ja avoimen ulkonäön vuoksi", hän sanoo.

Kun on kyse kaarettomista suihkuista, niiden vetovoima on niiden virtaviivainen ulkonäkö. Parker sanoo, että valitessaan suihkulaattaa kaarettomaan suihkuun, kodinomistajat yleensä vaativat pienempää kokoa tai eri materiaalin lattiaa, mutta tämä on kääntymässä vuonna 2023. "Viime aikoina monet suunnittelijat Houzzissa ovat juoksuttaneet tuota mosaiikkilaattaa jatkuvasti koko kylpyhuoneen läpi, mukaan lukien kaarimaton suihkualue ", hän sanoo. "Tämä lähestymistapa parantaa entisestään kaarettoman suihkusuunnittelun tyylikästä, virtaviivaista vaikutusta, laajentaa liukumatonta pintaa ja auttaa pientä tilaa näyttämään suuremmalta kuin se on."

Stacy Zarin Goldberg

Laattatrendit

Tänä vuonna kaikki on kiinni kaakeleista, kun on kyse suihkusuunnittelusta. Parkerin mukaan yleisin materiaali on posliini tai keramiikka (60 % käyttää sitä lattioihin ja 82 % seiniin), mutta myös marmori on suosittu valinta. "Laatat ovat nyt trendikkäitä, ja hyvästä syystä – ne ovat kestäviä ja hyvin muokattavissa", Micetich sanoo. "Voit pitää sen yksinkertaisena ja ajattomana neutraalivärisillä laatoilla tai voit olla luova kuviollisilla laatoilla tai metrolaatoilla."

Sekoittaminen rohkeilla väreillä tai kuvioiduilla vaihtoehdoilla, kuten zelligeillä, voi lisätä ulottuvuutta ja vetovoimaa, mutta ne voivat olla myös pelottavia. Ehkäpä se on yksi syy siihen, miksi valkoinen hallitsee kylpyhuoneiden paletteja. "Se on nyt suosituin väri suihkuseinissä (49 %) ja muissa kuin suihkuseinissä (37 %); kumpikin näistä prosenteista on kasvanut 3 prosenttiyksikköä vuodesta toiseen", Parker sanoo.

2023 On suihkun vuosi (Anteeksi, kylpyammeet)

WERNER STRAUBE

Suihkujen pakolliset päivitykset

Olitpa sitten remontoimassa tai määrittelemässä uuden rakennuksen yksityiskohtia, harkitse suihkun suurentamista ylellisemmän muotoilun saavuttamiseksi. Vaikka et voisikaan sitoutua suurempaan tilaan, tilan viisaalla käytöllä voi olla suuri merkitys. Harkitse sisäänrakennettuja lokeroita shampoolle ja suihkutarvikkeille tai penkkiä istumapaikaksi, joka voi myös helpottaa esteettömyyttä.

Varmista kuitenkin, ettet unohda kokemusta, kun päätät suihkun yksityiskohdista. "Jos etsit ainutlaatuista ja toimivaa suihkuominaisuutta, harkitse älykkään suihkupaneelin asentamista", Micetich sanoo. "Paneelista riippuen voit säätää veden painetta, lämpötilaa tai valaistusta suihkussa."

Jopa useamman suihkupään käyttöönotto voi toimia välittömänä päivityksenä. "Yksi seinään kiinnitetty suihkupää ei enää riitä monille Houzzin asunnonomistajille ", Parker sanoo. "He haluavat yhdistelmän tavallista suihkupäätä, sadesuihkupäätä, käsisuihkusauvaa ja vartalosuihkua spa-maisen kokemuksen saamiseksi."