Ylimääräisen tavaran karsiminen

Toimittaja Raisa Mattila otti mallia tuhansista KonMari-menetelmään ja tavarahaasteisiin hurahtaneista ja karsi omaisuutensa minimiin. Vinkkini tavaroiden karsimiseen. Tietysti, jos tilaa ei ole yhtään ylimääräistä tai jos ei yhtään harmita ostaa uutta, tämä vinkki ei ehkä ole. Nurkat tursuavat tavaraa ja nyt siitä pitäisi päästä eroon. Laittaisiko ylimääräiset myyntiin?

Tätä pohti myös Paikka kaikelle -ryhmän jäsen Mirja, joka kysyi.

Avarra kotiasi karsimalla tavaraa – "kaikki tärkein mahtuu

Ylimääräisen tavaran karsiminen

Kierrättäminen ei poista tavaroita maailmasta, mutta se on silti säilyttänyt. Kaikki käyttökelpoisia, mutta ylimääräisiä. Kylmästi pois vain mitä et ole tarvinnut vuoteen. Itse olen karsinut tavaraa älyttömästi viime vuosina. Tilaa ei ole oikein tarpeelliseenkaan. Tavaramäärän karsiminen on siis kaikin tavoin järkevää, mutta mikä meitä estää?

Pitäisi raivata, karsia ja järjestää, mutta puuhaan ryhtyminen ja tavarasta. Täyttääkö ylimääräinen tavara kotona vaikkapa yhden huoneen?

Jos jemmaat kulahtaneita kalsareita

Ylimääräisen tavaran karsiminen

Kun ylimääräinen tavara vietiin pois, kauneus pääsee esiin. Samoin kauniit esineet, joilla on usein myös tarina. Entä mihin kaapin alkuperäiset tavarat päätyivät? Kauden kengät sain mahtumaan kenkätelineeseen. Ylimääräisille henkareille etsin uuden omistajan, siihen. Useimpien kotona on tavaraa, jonka voisi heittää heti pois.

The Independent – lehti laati listan tavaroista, joiden karsimisesta voi aloittaa. Kun tavarat ovat järjestyksessä, huoneen ilmapiiri on rauhallisempi. Lehtikasat, kirjat ja muut ylimääräiset tavarat tekevät makuuhuoneen sotkuisen. Lähtötilanne: Olen aina pitänyt itseäni suhteellisen hyvänä karsimaan ylimääräisiä tavaroita. En kiinny esineisiin helposti ja mieluummin. Yhteistuumin päätimme aloittaa karsimisen, ensin minun romppeistani ja sitten miehen.

Paljon lähti tavaraa ja vaatetta yhden viikonlopun. Viime postauksen kirjoittamisen jälkeen olen saanut kivasti tavaraa karsittua. Sitä mukaa kun tavarat vähenee, on myös ylimääräiset säilytystilat ja. Kokeile siivousguru Marie Kondon metodia tai karsi tavara päivässä.

Marie Kondo lupaa tavaran karsimisen mullistavan elämän.

Järjestelijän paljastukset

Ylimääräisen tavaran karsiminen

Nyrkkisääntö kuuluu: jos tavarasta ei ole hyötyä, siitä on haittaa. Karsi ylimääräistä tavaraa – ota avuksi minimalismipeli. Ajatuksena on karsia kodista turhia tavaroita rankalla kädellä. Ylimääräinen säilytystila on selvästi saatanasta.

Rikkinäiset tavarat pitäis hävittää heti eikä säilöä odottamaan parempia. Kulkiessani mukana muutoissa sain huomata, että tavaroiden karsiminen oli hyvin vaivalloista työtä. Tavaran karsiminen tulee taas pian ajankohtaiseksi, sillä olen. Mistä tietää, minkä tavaran voi oikeasti. Polymeeri- ja komposiittimateriaalit, mikro- ja nanotason pintailmiöt, katalyysi, materiaalimallitus sekä koordinaatio- ja makromolekyyliyhdisteiden.

Kodin järjestyksen ylläpitämiseen auttaa ylimääräisen tavaran karsiminen. Tavaroille pitää olla oma paikka, josta ne tarvittaessa löytää. Aloin järjestelmällisesti käymään läpi meidän kaappeja ja tunsin valtavaa helpotusta sitä mukaa kun pääsin ylimääräisestä tavarasta eroon. Hänelle ylimääräiset tavarat hän myi tai lahjoitti pois.

Huomasin monesti etsimällä etsiväni tavaraa pois laitettavaksi. Kun Miia oli karsinut kotoaan kaiken ylimääräisen, jäljelle jäi levoton olo:. Tammikuun aikana olen aika ahkerasti karsinut turhaa tavaraa. Rennoimmat opiskelijabileet, parhaat opiskelijaedut ja alennukset sekä päivittäiset lounaslistat helposti yhdessä paikassa – kätevästi reittiohjeen kera.