Turkki viisumivapaus

Tietoa Turkin valtion passi- ja viisumimääräyksistä. Sari Essayah Turkin tilanteesta: ”Tälle maalleko EU:n pitäisi myöntää. Turkin viisumivapaus puhuttaa – Suomalaistutkija: ”Hylkääkö Ruotsi. EU on vaatinut Turkkia muuttamaan terrorismilakejaan, ennen kuin viisumivapaus voidaan myöntää.

EU katsoo esimerkiksi, että Turkki. Turkin vallankaappausyrityksen jälkisiivous on vienyt presidentti Recep Tayyip Erdoğanin lähes sotajalalle EU:n ja Yhdysvaltojen kanssa. EU ilmoitti tänään Turkille, että matkustusrajoituksia voidaan helpottaa vasta siinä vaiheessa, kun Turkki höllentää terrorismilakejaan. Turkkilaisille tietyillä ehdoilla lupailtu viisumivapaus on ollut tärkeä osatekijä EU: n ja Turkin välisessä pakolaissopimuksessa, jolla on rajoitettu. Armenia, Viisumivapaus, 180 päivää.

Turkki, Viisumivapaus, 3 kuukautta. Turkki on asettanut takarajan maan kansalaisten viisumivapaudelle, muuten maa purkaa Turkin ja EU:n välisen pakolaissopimuksen. Ilmoitus oli odotettu, koska unioni kertoi jo kesäkuussa, että viisumivapautta ei. Turkki lupasi keväällä rajoittaa pakolaisten pääsy Eurooppaan vastineeksi siitä, että EU edistää turkin jäsenyysneuvotteluja ja viisumivapautta. Turkki uhkailee EU:ta: Pakolaissopimus puretaan, jos viisumivapaus ei toteudu lokakuussa. Eurooppaan pyrkivät pakolaiset ovat siirtyneet käyttämään.

Viisumivapauden myöntäminen Turkille on noussut yhdeksi neuvottelukohdaksi vastalahjana Turkille siitä, että turkkilaiset tekisivät enemmän pakolaisvirtojen. Turkki on ainoa EU-jäsenehdokas, jolla ei ole viisumivapautta EU-alueelle. Turkki valmis lykkäämään EU- viisumivapautta vuodenvaihteeseen. Euroopan unioni ja Turkki ovat sopineet, että Turkki voi. Turkki on valmis lykkäämään kansalaisilleen vaatimansa viisumivapauden voimaantuloa EU-maihin vuodenvaihteeseen. Turkin epäonnistuneen vallankaappausyrityksen ja sitä seuranneiden. EU-komissio esittää Turkille viisumivapautta Schengen-alueelle.

Sitä ennen maan pitää täyttää pikavauhtia puuttuvat kriteerit, jotta päätös. Nyt on tehtävä kaikki mahdollinen, ettei Turkki etääntyisi EU:n arvoista:. Turkilla on ollut pakolaiskriisissä merkittävä rooli. Valtaosa Lähi-idästä tulevista turvapaikanhakijoista on kesästä alkaen kulkenut nimenomaan. Turkin kansa haluaa sopimukseen liittyvän viisumivapauden. Käytännössä Turkki on luvannut katkaista pakolaisten. Viisumivapaus EU:hun on toteutumassa yli sadalle miljoonalle kolmansien maiden kansalaiselle. EU ei aio myöntää Turkille viisumivapautta ellei maa täytä vaadittuja ehtoja, vakuuttaa EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.

Pääosin Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Turkin pääministeri. Turkin mahdollinen viisumivapaus jakaa suomalaisia europarlamentaarikkoja. Petri Sarvamaan mukaan viisumivapauden myöntäminen olisi. Turkin yksinvaltias Erdogan uhkaa Eurooppaa pakolaisvirralla, jos EU ei.

EU- Turkki viisumivapaus riippuu Ankaran teoista sopimuksessa.