Silitetty olki

Olkien auki silittäminen olikin yllättävän helppoa. Tosin kyllä niistä oljista osa meni rikki ja halki ja toisiin jäi sauma keskelle. Liotetut, avatut oljet silitetään silitysraudalla: näin syntyy litteitä ja leveitä olkisuikaleita, joista voi tehdä esimerkiksi kultaisia palloja. Oljenkorret liotetaan, avataan ja silitetään silitysraudalla.

Olkisuikaleista syntyy perinteinen joulukuusenkoriste, kullanhohtoinen pallo.

Verkkopitsi suuri kurssinumero

Silitetty olki

Taiteilija on ennakkoluulottomasti kehitellyt oljen käyttöä ja käsittelyä. Olki on ajankohtainen materiaalit juuri nyt, kun puinnit lähestyvät. Kun olki silitetään auki kuumalla silitys raudalla, lähtee siitä aivan ihana. Laita oljet likoamaan hyvissä ajoin ennen varsinaisen työn aloittamista. Jätesäkissä vedellä kostutettuina tarvitaan useampia tunteja, upoksissa.

Sen jälkeen se suihkutetaan lakalla ja koristellaan oljilla, jotka on liotettu, halkaisu ja silitetty auki.

Ortodoksien suurin juhla on pääsiäinen

Silitetty olki

Oljen sisäpinnalla oleva nilakerros. Maamiehen kulta, silitetty olki ja olki-intarsia ja 13. Liota olkia vedessä kunnes ne ovat pehmeitä. Liotus kestää oljesta riippuen 2-10 h. Vettä voi pehmentää hyppysellisellä kidesoodaa, jolloin olki kostuu. Joka puolella oli roskia, savea, hiekkaa ja olkia. Gudrun nojautui uudestaan vasten Tarsin rintaa ja laivurin käsi nousi silittämään neidon päälakea.

On, Dolly, yhtä kiltti kuin Orna kissanpoikasesi, tule silittãmään sitä. Olkia myös viskottiin kattoon ja ennustettiin orsiin takertuvista oljista tulevan. Paperia, pestyä ja silitettyä puuvillakangasta tai silkkiä. Vahvempaa lipeää saatiin aikaiseksi astian pohjalle olkia ja niiden päälle paksu.

Nälkämäki on kuohunut kuin helon silmä ja sitä on silitetty ja tassutettu, vedetty siihen havuja ja olkia ja Hyvösen parkiksia y. Liinoja ei ole silitetty joten noin koko 37x35cm. Olki aiheisia koristeita, lankatonttuja, tonttumobiili, palloja. Olkea, kipsiä, broilerinlantaa ja ripaus turvetta.

Olkipallo on perinteinen joulukoriste

Silitetty olki

Oljet vievät yhtä paljon tilaa kuin pieni kaksikerroksinen. Se on kookas rintaneula, jossa strutsin munankuoresta lohkaistun palan päälle on tarkasti muotoon kiinnitetty silitettyä olkea. Muuli söi vuorokaudessa ison heinäverkollisen olkea. Olki tottelee myös höyryä melko mukavasti, joten olen prässännyt kupua.

A, 6, Cereals straw and husks, Viljakasvien oljet ja akanat, Halm. Pyykin silittäminen tai mankeloiminen sileäksi oli tärkeää ja emännälle. Voit tulla hoitamaan eläimiä, tai tarhaan silittämään. Avataan isot paalit ja pussitetaan heinää ja olkea. Annariitta ottaa Riesan syliin varovasti ja Eliel pääsee silittämään. Kuvassa liina on pelkästään silitetty, parempi siitä olisi toki tullut pingottamalla.

Vihreän virkkauslangan lopuista pyöräytin vielä Mary Oljen.