Rion olympialaiset suomen mitalit

Koko olympialaisten mitalisaldoksi jäi Suomella vain yksi pronssimitali. Mitalit Sija: 15, Kultaa 143, Hopeaa 147, Pronssia 174, Yhteensä 464. Suomen menestyslajeja ovat olleet kestävyysjuoksu, keihäänheitto ja paini. Puuttuu: rion Tyly fakta sai sinettinsä: Suomen olympiatulos Riossa kaikkien aikojen. Kaikki suomalaiset ovat päättäneet urakkansa Rion olympialaisissa. Mäkelä-Nummela on mukana myös Rion olympialaisissa. Olympialaiset toivat Suomeen kahdeksan mitalia, joista peräti kolme oli kultaista.

Mira Potkosen olympiaurakka päättyi kyyneliin. Pettymystunnelmissa oli mukana valmentaja Maarit Teuronen (vas.) (KUVA: Rio Gandara HS). Ennusteet ovat olleet perinteisesti tarkkoja. Suomi on voittanut olympiahistorian aikana yhteensä 303 mitalia.

Miksi Suomen saalis Riosta jäi niin surkean laihaksi? Iltalehti kysyi olympiakomitean sekä lajiliittojen pomoilta syitä Rion heikkoon saldoon. Suomen ainoan mitalin Rion olympiakisoista toi nyrkkeilijä Mira. Rion olympialaisten saama mediahuomio on ollut ennen varsinaisia kilpailutapahtumia.

Rio de Janeiron olympiakisoissa Brasiliassa puhuttaa sosiaalisessa. Kuluvalla vuosikymmenellä Suomi on saanut kisoista 2-4 mitalia. Suomi voitti vähintään yhden mitalin kuusissa peräkkäisissä olympiakisoissa vuosina. Paralympialaiset ovat päättyneet, ja sekä Ruotsille että Suomelle tuli mitaleja. Varmistunut mitali on Suomelle ensimmäinen Rion olympialaisissa. Tämän vuoden MM-kilpailuissa Astanassa Potkonen saavutti MM-pronssia.

Suomalaiset urheilijat voittivat Helsingin olympialaisissa 22 mitalia. Yhtä kylmää kyyti oli viime vuonna Lontoon MM-kisoissa. Rion olympialaiset eivät olleet menestys sen paremmin Suomelle kuin Virollekaan. Olympialaisten yleisurheilu starttaa Riossa perjantaina 12. Suomen mitali tuli naisten nyrkkeilystä ja Viron miesten. Tässä ennakossa pohdimme Suomen yleisurheilujoukkueen. Molemmat maat ovat olympialaisten lopullisessa mitalitaulukossa sijalla 78. Suomi oli ennen Rion kisojen alkua kesäolympialaisten kaikkien aikojen mitalitaulukossa 12.

Rioon jo olympialaisten aikana, sillä paralympiajoukkue majoittuu. Suomi saavutti kilpailuista kuusi mitalia, jonka lisäksi joukkueelle kertyi 12 pistesijaa. Siis se, että Rion olympia -alttareilla eivät Suomi -poika eikä Suomi -neito ole juhlineet. Riossa Suomen merkittävimmät mitaliodotukset ovat.

Tässä vaiheessa kisoja parhaimmat sijoitukset ovat. Suomesta olympialaisiin osallistuu 54 urheilijaa.