Levyjarrun mäntä jumissa

Huomasin että kevät huollossa takajarru hankas hiukan. Lähdin säätämään tuota ja nyt männät ovat jumissa. Levyjarrun levy liikaa tienpuolella. Elixir 1 levyjarruissa mäntä jumissa.

Mitä kannattaisi tehdä, kun toinen mäntä on jumissa. Ei ole kuin muutamasta millistä kiinni.

Levyjarrujen männät jumissa

Jos jarrusylinteri on jumissa niin kuinka iso operaatio on se itse korjata? Hyvin usein sieltä löytyy muutakin vikaa kuin se jumiin ruostunut mäntä. Ennen levyjarrut oli kaksisylinterisiä eli molemmilla jarrupaloilla oli oma. Ajattelin vaihtaa Tojoon jarrupalat, mutta en saa mäntää painettua tarpeeksi sisään jotta satula mahtuisi uusien paksujen palojen päälle. Auto seisoo pihalla kun jarrupalat ei mahdu koska mäntä jumissa. Tuli vahingossa tosi paljon ulos eikä se liiku millään sisälle päin. Ei kannata yrittää työntää mäntää sisään jarrupalojen avulla vaan lähteä siitä, että otat levyjarrun kokonaan irti takahaarukasta ja irroitat jarrupalat jolloin saat.

Oli kerran männät niin pahasti jumissa, etteivät tahtoneet liikkua.

Miten levyjarrut voi puoltaa?

Satulan männät oli ulkoreunoiltaan hapettuneet ja paskaset eikä. Mutta nyt jarru laahaa, levu kuumana eli nähtävästi mäntä jumissa taas. Tällä tavoin mäntä tuskin lähtee heti liikkeelle jos on oikeasti jumissa. Vaan vähän irroitusöljyä, antaa paineilmaa (8-10bar) ja samalla koputtelee vasaralla. Lisää tuloksia kohteesta forum. Jos mäntä on jumissa, niin se tuntuu yleensä ylimääräisenä laahauksena viimeistään ensimmäisen kunnon jarrutuksen jälkeen.

Takajarrut ovat yleensä niin kevyellä käytöllä, että levyjarruille. Viimeksi kun itsellä kävi vastaavasti, purin satulan irti ja pullautin männän pihalle. About neljä vuotta sitten jarrut rempattu kun olivat ihan jumissa ja sen. Mikä osa levyjarruissa irroittaa (palauttaa) jarrupalat levyistä ja mahtaako. Kävin kaikkien jarrujen liukutapit läpi ja testasin männät. Täytyy purkaa männät satulasta pois ja puhdistaa jos ei muuten lämpeeminen lopu. Muuta en tiedä kuin että on levyjarrut takana. Viikko sitten pakkasilla huomasin lähtiessäni liikkeelle että toinen takajarru oli jumissa.

No ei ollu, kun levyjarrun mäntä ei muuten vaan palauttanu. Joissakin mailleissa on kaksi mäntää. Todennäköisesti etujarrun liukutappi on hieman jumissa sillä auton. Yleensä vain toinen mäntä jumit -.

Elixir 1 levyjarruissa mäntä jumissa

Levyjarrun mäntä jumissa

Männät ovat yleensä kovaa materiaalia.