Lehmuksen leikkaus

Miten hyvin lehmus korjaa oksien repeytymät? Miten ja milloin liian suureksi kasvaneita lehmuksia voisi leikata? Lue Viherpihan asiantuntijan ohjeet lehmuksen leikkaamiseen. Koristepuun oksien leikkaus oikeaoppisesti.

Tilia), helmi–maalis, Sietää hyvin leikkausta, pitkäikäinen, rungosta ja.

Toivonkadun lehmukset piti hoitoleikata

Lehmuksen leikkaus

Lukijamatka: Toscana, Italia 3. Leikkaukset aloitetaan vasta kun puu on kunnolla juurtunut. Leikkauksia ei tule tehdä pelkästään leikkaamisen vuoksi vaan siihen on oltava perusteltu syy. Tilia cordata – Metsälehmus, lehmus. Kasvupaikan suhteen lehmus on vaativa laji.

Lehmuksen taimista voidaan leikata haaroja pois hyvän rungon. Puuraaka-aine Toivonkadun lehmukset piti hoitoleikata, tulos olikin jotain ihan muuta.

Talvipuutarhan lehmuksia leikataan kruunumuotoon

Lehmuksen leikkaus

Aina ei mene niinkuin Strömsössä. Lappeenrannan Toivonkadulla ryhdyttiin hoitoleikkaamaan seitsemää lehmusta keskiviikkona iltapäivällä. Leikkaus on aina puulle vaurio, stressitila. Esimerkiksi lehmus, jalava, omenapuu. Koska nuoren puun oksat ovat ohuet, haavapinnoista. Yleisimmät leikkausta tarvitsevat puut ovat omenapuut ja lehmukset. Niitä ei mahlavuodon takia leikata keväisin, leikkaus myöhään syksyllä tai aikaisin. Lehmuksiin liittyvä kielteinen piirre on, että lehdissä olevat kirvat erittävät.

Isoja, pitkäikäisiä lehmuksia suositaan katupuina, sillä ne sietävät hyvin. Puistolehmukset kestävät erinomaisesti leikkausta ja kolhuja paksun kuoren ansiosta. Hyvin ja oikein tehdyn leikkauksen jälkeen on puu vielä lajille tyypillisen näköinen eikä muistuta tapitettua puuta. Lehmus, jalava, hevoskastanja, vaahtera. Puutarhuri ja arboristi Heli Heikkinen on tällä viikolla hoitoleikannut Lahden keskustassa Mariankadun lehmuksia, jotka saavat hoidon jälkeen.

Lehmusten versot leikataan eli lehdestetään joka toinen kevät samasta kohtaa oksien päistä, joihin kehittyy vähitellen selvästi havaittava silmu- ja versopatti. Oksaa poistettaessa leikkaus tehdään AINA oksankauluksen ulkopuolelta. Lehmuksen merkityksestä ihmisille on hyvänä merkkinä se, että sen vanha.

Tammelan puistokadun katupuiden oksia leikataan [tampereen

Lehmuksen leikkaus

Jos lehmus leikataan maan tasalle ja annetaan sen aina uusiu-. Nuoruusvaiheen leikkaukset ovat tärkeitä, jotta puuhun saadaan vankka rakenne. Onttous tai käävät ei ole syy kaataa lehmusta, tammea, saarnea tai jalavaa. Koivu, vaahtera, kultasateet, magnoliat, poppelit, lehmukset. Muun muassa lehmuksia ja jalavia on leikattu latvuksistaan.

Tässä on tehty samantapainen tapitus kuin Rauhankadulla esille tulleessa. Leikkuu- ja hoitotarve asteikolla 1-3: 1= tarve vähäinen. Lehmuksia leikataan keväällä ennen lehdentuloa ja syksyllä lehtien pudottua. Koivut ja vaahterat pitää leikata kesällä, jotta leikkuukohdat eivät. Isolehtilehmus – Tilia platyphyllos (bohuslind) Niukasti vesova jalopuu. Useimmat puut ovat säännöllisen pallomaisia. Hämeenpuistossa aloitetaan vapun jälkeen keskiviikkona 3. Ruissalon Kansanpuistontien vanhojen lehmusten hoidossa aloitetaan tänään hoitosuunnitelman seuraava vaihe. Tammelan puistokadulla leikataan katupuiden oksia viikoilla 34 – 35.

Kuukulkijasta leikataan kadun isoimmat vaahterat ja lehmukset. Arno Kasvi todisti usean puun kaatumista ja vaati välittömiä leikkauksia. Ruisaalon Kansanopuistontien lehmuksia leikkattuina. Puiden leikkaus onkin jokavuotista ja sitä tehdään resurssien mukaan.