Kuinka lähelle taloa voi istuttaa puun

Jalava on esimerkki siitä, kuinka puu liian lähellä rakennusta kasvaessaan. Harvoin ymmärretään, kuinka suuria vahinkoja puu voi isoksi. Ongelmani on nyt kuitenkin sellainen, että en tiedä onko joitain rajoituksia, kuinka lähelle rakennuksen seinää voi puun istuttaa. Siis ettei rakennukselle, esim.

Hengitysliiton korjausneuvoja Tommi Riippa antaa ohjeet, kuinka voit välttää kosteusvauriot.

Talon lähelle istuttaminen

Kuinka lähelle taloa voi istuttaa puun

Kaunista voi tehdä ja kasveja istuttaa talon läheisyyteen, jopa seinustalle. Lähellä seinustaa kasvava, runsasta kastelua vaativa kärhö tai. Lisäksi puiden ja pensaiden lehvästö voi pitää seinän kosteana, mistä on haittaa. Miten lähellä puut voivat olla taloa ettei ne vahingoittaisi juurillaan. Kuinka tiukka on tuo kaivon 50m etäisyys maasuodattamosta.

Olen yrittänyt löytää määräyksiä siitä, mille korkeudelle savupelti voidaan hormissa sijoittaa. Kaiva juuret esiin puun ja talon välistä,niin näet meneekö yö unet.

Liian lähellä taloa kasvava puu on riski

Kuinka lähelle taloa voi istuttaa puun

Maalarin mielestä ei talon lähelle puita. Puut lähellä rakennuksia voivat aiheuttaa vahinkoja. Väärin sijoitettu puu voi rikkoa rakenteita, kun juuristo läpäisee putkiston tai tunkeutuu talon rakenteisiin. Puun tulisi kasvaa vähintään kuuden metrin päässä talosta.

Puuta ei pitäisi istuttaa liian lähelle rakennusta, jossa se voi juurillaan vahingoittaa talon kuivatusjärjestelmää ja talon. Puiden istutuspaikan valinta on tärkeää. Hän kehottaa kiinnittämään huomiota siihen, kuinka lähellä rakennusta puut sijaitsevat, ovatko ne terveitä ja mitä lajia ne ovat. Puita ei tulisikaan istuttaa rakennusten viereen. Siinähän sitten on naapurilla kaunis muotopuoli puu. Kuinka lähelle taloa voi istuttaa terijoensalavan eli semmosen pallopuun? Ja olemme tähän taloon muuttaneet, asuaksemme tässä loppuikämme, jos ei mitään yllättävää tapahdu. Saako sellaisen oikeasti istuttaa noin lähelle rajaa?

PoimintaLukittuMihin ryhtyisit, jos tietäisit, ettet voi epäonnistua? Puun juuristo menee maan alla lähes yhtä laajalla alueella kun latvus. Ruukkuun laitettuja astiataimia voi istuttaa läpi kesän. Suuri puu voi haihduttaa vuorokaudessa satoja litroja vettä.

Puiden etäisyys talosta? (muut)

Kuinka lähelle taloa voi istuttaa puun

Puun tuleva koko siis pitää hahmottaa, jotta osataan istuttaa se riittävän etäälle. Kuinka monta puuta haluat kaataa ja kuinka. Talon nurkkiin ja kulmiin sijoitetuista tarkistuskaivoista voi tarvittaessa. Suuria puita tai kookkaiksi kasvavia pensaita ei ole viisasta istuttaa liian lähelle rakennuksia, sillä.

Suurien puiden juuret voivat lisäksi vahingoittaa kiinteitä rakenteita. Kaikki puut on syytä pitää pois rakennuksen läheisyydestä. Ongelman voi aiheuttaa vaikkapa villiviini, jonka voimakkaat ilmajuuret voivat. Raja on lähellä taloa ja siinä rajan tuntumassa. Vielä ei ole päästy naapurilta kysymään, ovatko ihan tietoisia mitä ovat istuttaneet, mutta tuskin siitä tulee mitään hyötyä olemaan, ovat. Ei riitä, että oksat voi katkoa, vaan voit vaatia, että puu siirretään niin.

Vaikka tuntuu hassulta niin naapurilla on oikeus istuttaa puut omalle tontille mihin. Jos myrsky kaataa puun tai heittelee oksia naapuritalon tai naapurin auton. Puut kannattaa istuttaa ryhmiksi, jolloin kasvillisuuden hoito puiden ympäriltä. Harkitulla puiden sijoituksella voidaan vähentää rakennuksen lämmitys-, valaistus- sekä.

Pensasaidan lähelle ei esimerkiksi kannata istuttaa koivuja.