Konfirmaatio ikä

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Suomalaisessa kulttuurissa konfirmaatio on myös. Rippijuhlat ja konfirmaatio kuuluvat elämään useimmiten teini-iässä käydyn rippikoulun jälkeen. Niin, että olen nyt 13 ja täytän 14 vasta ihan joulukuun lopussa. Kaikki kaverit menevät riparille ensi vuonna (silloinhan suurin osa heistä on jo 15).

Sana konfirmaatio tulee latinankielen sanasta vahvistaa ja tarkoituksena onkin vahvistaa nuorta.

Kirkko höllentää vaatimuksiaan kummiudesta – kirkosta eronnut

Konfirmaatio ikä

Kyllä voi muuten, paitsi ei konfirmaatiota, meillä kävi mies sen kokonaan netin kauttta. Lisäksi konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina. Edellä mainittuihin vaaditaan lisäksi 18 vuoden ikä sekä seurakunnan jäsenyys, ainakin. Mitä oikeuksia rippikoulu ja konfirmaatio antavat?

Konfirmaatio on kasteopetukseen liittyvä toimitus. Leirijakso Mannilan kesäkodilla 3. Konfirmoitu seurakunnan jäsen on oikeutettu käymään itsenäisesti ehtoollisella, pääsemään kummiksi ja säädetyn iän saavutettuaan solmimaan kristillisen.

Järkytyin konfirmaatiokirkossa

Konfirmaatio ikä

Tässä tapauksessa riittää vanhempien kirjallinen. Lapsi tulee kastaa ennen kahden kuukauden ikää. Jos hän haluaa osallistua konfirmaatioon, hänet tulee kastaa ennen sitä. Jos nuori on kastettu, mutta ei enää kuulu kirkkoon, hänen on liityttävä kirkkoon ennen. Kuin eilisen muistan sen kun kastepuvussa sinut näin. Niin pieni ja vauvantuoksuinen, olit pikkuveli sylissäin. Ylenmääräinen huomio voi kuitenkin tuntua vaivaannuttavalta, joten moni nuori on kastettu ennen konfirmaatiota.

Se onnistuu rippileirin aikana. Olin siis katsomassa konfirmaatiota ja siellä ne 14-vuotiaat kipsutteli. Totta kai jokainen saa pukeutua miten haluaa, tässä vaan hämmensi nuori ikä ja paikka. Ypäjällä on ensi vuonna myös Hevosrippikoulu. Sinne haetaan Hevosopiston nettisivujen kautta. Yövahdilta vaadimme 18 vuoden ikää ja napakkaa otetta.

Lasten ikä näyttäää olevan noissa 15 vuodesta eteenpäin ja ainakin. Lapsen kummiksi voi evankelisluterilaisen kirkon mukaan päästä vain kirkkoon kuuluva henkilö, joka on konfirmoitu. Pääsääntö on, että lapsella on kaksi.

Pakilan seurakunnan rippikoulun ohjesääntö 1 § kj 3:3

Konfirmaatio ikä

Meidän ei tarvitse pohtia edes sitä, onko rippikouluikäisen ” ikä, kypsyysaste ja muut olosuhteet” sellaisia, että kokonaisuutta ei olisi pidettävä. Leireillä kukaan ei tupakoi, ikä tai asema ei vaikuta asiaan. Ehtoolliseen saa osallistua jokainen konfirmoitu kirkon jäsen. Kiinteistöpuolen töihin vaaditaan 16 vuoden ikää työn alkamiseen mennessä.