Kirsikkapuun istutus

Muiden hedelmäpuiden tapaan kirsikkapuu on helppo istuttaa, kunhan olet valinnut sille etukäteen sopivan kasvupaikan ja ihanteellisen. Suomessa menestyvät kirsikkapuut ovat hapankirsikoita (Prunus cerasus). Kun istutetaan useampia kirsikkapuita vierekkäin, jätetään istutusetäisyydeksi 3- 4 metriä. Istutin Fanal-kirsikan puutarhaan ehk� noin viisitoista vuotta sitten.

Aikansa se kitui kuopassaan, kasvoi miehenkorkuiseksi, teki v�lill� kukkia ja.

Lukijan kysymys: pihamaan puiden istutus ja hoito

Kirsikkapuun istutus

On hyvä idea istuttaa kirsikkapuu perenna- tai pensasryhmän keskelle tai reunaan, jolloin se saa hyvin ravinteita ja suojaa muista kasveista. Mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä parempi on istuttaa keväällä, jolloin. Luumu- ja kirsikkapuut tarvitsevat vain vähän leikkausta ja isommat. Ravinteikas, ilmava, kalkittu maa, pH 6-6,5.

Toisen lajikkeen istuttaminen lähistölle tekee sadosta suuremman. Näin istutat helposti kirsikkapuun taimen ja viimeistelet työn Kekkilä Koristekatteella. Istutin tänään innoissani ensimmäistä kirsikkapuutani uudelle tontille.

Kirsikkapuiden istutus aurajoen rantaan alkaa

Kysynkin kokeneemmilta, mikä on oikea istutus syvyys? Minkälaiseen paikkaan se olisi paras istuttaa entäs maa? Osa hapankirsikkalajikkeista on itsepölyttyviä, mutta niille kannattaa istuttaa pölyttäjäpuu sadon parantamiseksi. Hapankirsikat jaetaan kahteen ryhmään:. Puu tulee istuttaa noin 80 senttiä syvään kalkittuun kasvualustaan. Matala kumpuistutus parantaa kirsikkapuun talvehtimista, koska vesi ei jää seisomaan puun. Marjat poimitaan täysin kypsinä, kun ne irtoavat helposti kannoistaan. Kirsikka on koristeellinen hyötykasvi, jonka valttina on sen sopivuus.

Suurin osa taimista myydään nykyisin astiataimina, joita voi istuttaa silloin, kun tarhurille itselle parhaiten sopii. Mitä tulee huomioida, jos haluaa omalle pihamaalle omenapuun, kirsikkapuun tai koivun? Tässä vinkit pihamaan puiden hoitoon. Katso Kekkilän kolmen minuutin videoohjeistus, miten kirsikkapuu tulee istuttaa.

Hennon vaaleanpunaisena kukkiva kirsikkapuu on upea näky, mutta. Tiistaina vastaanotettiin noin sata tainta eli. Hedelmäpuu istutetaan mieluiten loivaan kumpuun ja tuetaan parilla seipäällä.

Lukijat kysyivät puutarhan hedelmäpuiden hoidosta

Kirsikkapuun istutus

Palkinnoksi saatiin Turun Kaupungin lahjoittama kirsikkapuun taimen, joka istutettiin 19. Millaiseen ympäristöön voi istuttaa kirsikkapuun? Tarvitseeko paljon tilaa ympärille? Kirsikkapuiden istutus Aurajoen rantaan alkaa.

Menestyykö se, jos muut isommat puut. Puu on itsepölytteinen, mutta kuten muutkin kirsikkapuut, hyötyy.