Kalkkisaostumat lasiovesta

Kaadan välillä ½ pulloa vessanpyttyynkin – jo irtoaa kalkki! Millä kalkkitahrat pois saunan lasiovesta? Kalkin poisto saunan ovilasista – paras aine? Millä ihmeellä saan saunan lasioven puhtaaksi? Millä pesuaineella lasisesta, kirkkaasta suihkuseinästä kalkit ym. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Saunan lasiovi saa helposti pintaansa roiskeita, jolloin myös kalkkitahrat ja muut pinttymät tarraavat pintaan kiinni.

Löytyykö keltään kotikonstia, millä saada saunan lasiovi puhtaaksi vesiroiskeista? Koneeseen kertynyt kalkki saattaa heikentää pesutulosta. Kylpyhuoneissa lasioviin tepsii parhaiten ikkunanpesuaine. Myös suihkukaapin ovi on tahmainen.

Keittiötarvikkeilla saunan lasiovi puhtaaksi. Löytyipä kuulkaas sellainen puhdistusaine keittiön laatikosta, ettei paremmasta väliä. Lasioveen kertyy kalkkia, jota on hankala puhdistaa ilman hapanta. Magic Eraser) lähtee kalkkisaostumat huippuhyvin, naarmuttamatta lasia. Meillä juuri uusi saunan lasiovi, myös savunharmaa, ja olen. Niillä lähtee saippua – ja kalkkisaostumat pois.

Yleispuhdistusaine ei aina poista kalkkisaostumia laatoista halutulla tavalla. Kalkinpoisto laatoista hoituu parhaiten käyttämällä hapanta pesuainetta. Happamalla pesuaineella saa kalkki ja saippuajäämät pois, jos eivät ole. Itse käytän etikkaliosta sekä vessan pönttöön että muuhun kalkkisaostumien poistoon. Siihen on myös valmiita tököttejä kaupassa, mutta. Karkeampaa sientä ja hankausainetta, etikkaa, astianpesuainetta, savea jne. Silti valkoiset saostumat on ja pysyy.

Tässä videossa kerrotaan, kuinka saat kalkin pois kylpyhuoneen pinnoilta. Näin kirkastat saunan lasioven ja suihkukaapin. Suihkukaapin ja saunan lasioven puhdistus. Kalkkisaostumat saa pois happamalla puhdistusaineella. Useimmat kylpyhuoneen puhdistusaineet. Katso suihkukaapin ja saunan lasioven puhdistusvinkki.

Puhdista kalkkisaostumat saunan lasiovesta ja suihkukaapista kerran viikossa. Levitä puhdistusaine sienellä tai rätillä, hankaa ja huuhtele. Höyrypesuri ei tehoa kalkkitahroihin. Killon kalkinpoistoaineella oon putsaillu kylppärin lasisermiä ja ihan hyvin sillä on lähtenyt kalkki pois. Nyt alkaa oleen konstit vähissä eli miten kalkkisaostumat saa pois kaakelista?

Viimeksi lähti päällimmäinen kalkkipinta saunan lasiovesta. Tuolla lähtee ainakin lasiovi saunasta kirkkaaksi. Mitkään muut myrkyt siihen ei kotona tehonnut. Tykkään, kun ei syövytä käsiä eikä tarvi.