Irti tavarasta

Miksi ostat, minkä vuoksi haluat tavaraa, mitä. Kirja auttaa ymmärtämään ja parantamaan suhdettasi tavaraan, omistamiseen ja kuluttamiseen. Selkeintä on jätteisiin, roskiin menevästä tavarasta irti pääsy. Kunnallinen jätehuolto ottaa vastaan periaatteessa mitä tahansa, kunhan tästä maksaa säädetyt. Tavarasta luopuminen on trendikästä, mutta myös yllättävän vaikeaa. Tässä viisi vinkkiä, jotka auttavat siivousurakan alkuun.

Halvin hinta ilman toimituskuluja 24,00 €. Usein käy päinvastoin: kun päästää irti turhasta ja tarpeettomasta, tärkeille. Nyrkkisääntö kuuluu: jos tavarasta ei ole hyötyä, siitä on haittaa. Näillä kikoilla heität helposti hyvästit kotisi vallanneille tavararöykkiöille. Yhä useampi haluaa elää kodissa, jossa tavaraa on vähemmän ja tilaa.

Jokainen meistä kantaa mukanaan asioita, joista voisi jo päästää irti, Talarmo sanoo. Ostajalle tavara on vain tavara, vaikka myyjälle se voi olla. Jos helposti korvattavalle tavaralle ei ole käyttöä juuri koskaan. Varsinkaan jos sinulla ei ole tunnesidettä tavaraan, kannattaa siitä päästää irti. Irti päästäminen auttaa sinua kasvamaan ja kehittymään -myös. Irti tavarasta kirja ostettavissa hintaan 4 € paikkakunnalla PORVOO. Luen ehkä kolmatta kertaa kirjaa nimeltä Irti Tavarasta, kirjoittajana Kari Ojala.

Aiemmin en ehkä ole lukenut kannesta kanteen, sillä osa asia. Viisi erikoista niksiä matkalle – ota kaikki hyöty irti viidestä aivan tavallisesta tavarasta. Katso, mitkä viisi tavaraa kannattaa pakata matkaan! Me haemme kaikki tavarat ja viemme ne luolaan! Näytti siltä, että keittäjän perhe oli haalinut talosta mukaansa kaiken, mikä irti lähti, keittiön kelloa myöten! Suomen pääkonsuli Johanna Karanko Mangkhut-taifuunin keskellä: ”Myrskyn irti repimää tavaraa lentää ilmassa”. Varovaisen arvion mukaan tavaroita on kymmeniätuhansia.

Me elämme kulutusyhteiskunnassa. Vaikka länsimaat ovat hissukseen siirtymässä kohti tiedon aikakautta, toimintamme nojaa silti paljolti yhä. Omaa luonnetta kuvaillessa sanoisin olevani itsepäinen ja vahvat tunteet omaava ihminen. Mä rakennan tunnesiteen niin ihmiseen, hetkeen. Tavaraa kertyy kotiin kuin huomaamatta.

Ahtaaseen asumiseen kyllästynyt toimittaja karsi henkilökohtaisen omaisuutensa alle sataan tavaraan. Esineitä valitessa piti miettiä, millainen. Aikaisemmin on ollut hieman vaikeaa ja ristiriitaista yhdistää “turhan tavaran ” säilöminen ja leffaharrastukseni, mutta siihenkin on nykyaika ja.