Hirsitalo restaurointi

Vanhojen hirsitalojen yleisimmät viat ovat perustuksista tai alapohjasta johtuvia. Lahovaurion syynä on aina rakenteeseen päässyt kosteus ja. Tämän opinnäytetyön tavoitteena on ollut laatia restaurointisuunnitelma eräälle Korppoon Rumarin kylässä sijaitsevalle hirsirunkoiselle asuinrakennukselle. Esimerkiksi hirsitalon seinien lisäeristäminen tai ikkunoiden uusiminen ei koskaan maksa itseään takaisin.

Jos seinärakenteet ovat jo jostain.

Vanhan hirsitalon vauriot ja niiden selvittäminen

Hirsitalo restaurointi

Meidän oma vanhan hirsitalon kunnostus on vasta alussa mutta ihan malttamattomana haluaisin jo kaiken valmiiksi. Pitäisi tulla taas teille kyselemään vähän. Tämä talo aloittaa nyt rauhallisen joulun vieton ja samalla toivottaa myös kaikille RAUHALLISTA JOULUA! Yksi suuri unelmani on ollut, että.

Niinkuin tuolla vanhemmissa kirjoituksissani jossain kertoilinkin, niin vanhan kellonsoittajan autioitunut talo ei antanut minulle rauhaa. Väentuvassamme on kierrätysovet ja kylpyhuoneen ovessa on kaksi ikkunalasia. Valitsin aikanaan ikkunallisen oven, koska kylpyhuoneessa ei ole muuta.

Vanhan talon remontointi – arkkitehti panu kailan vinkit

Hirsitalo restaurointi

Pikisaaressa restaurointia opiskelevan Aapo Latvalan mielestä rakennusten entisöinti. Vanhaa hirsitalon seinää ja kuistia restauroidessani on ilo nähdä talon. Hirsitalon kahden huoneen lattiat peruskorjattiin, ikkunat entisöitiin ja seinäpinnat. Koti on myös täynnä talonpoikaishuonekaluja ja uniikkeja. Puurakennuksen tai hirsitalon restaurointi sujuu meiltä vankalla tietotaidolla ja laajalla kokemuksella ja siksi uskommekin, että voimme auttaa asiakkaitamme. Mikkelissä toimiva Rakennus ja restaurointi Lunetti Osk remontoi ja rakentaa hirsirakennukset. Hirsitalo on ekologinen ja osa kestävää kehitystä.

Hirsitalon korjaamisessa yksi johtoajatuksista on ollut se, että säilytetään ja. Tärkeintä Rautjoille on säilyttää talon arvo ja tunnelma jälkipolville. Vanhojen ikkunoiden korjaus, entisöinti ja restaurointi. Kaipaako hirsitalosi ryhdin kohennusta tai hirsien kengitystä? Onko aika tai kosteus vaurioittanut talosi hirsirakenteita? Jos näin on päässyt käymään, asia. Rymättylässä sijaitsevien ranta-aittojen rungot ja laiturit kunnostettiin kahden kesän aikana.

Ensimmäisenä kesänä kunnostettiin aitat ja toisena rakennettiin. Talon tulevaisuus on kuitenkin turvattu, sillä vanhojen talojen restaurointiin erikoistunut Trähus huolehtii jatkossa sen kunnostamisesta.

Hirsitalon kunnostus alkaa

Hirsitalo restaurointi

Keminmaan Ilmolassa sijaitseva Hurulan talo on Paavo Koivuniemen remonttikohteena. Kunnostustöiden edetessä entisajan timpurien kädenjälkeä on saanut. Talo jouduttiinkin rakentamaan lähes kokonaan uudestaan. Ennen vanhaan hirsitalojen siirto ja ns. Sen kotipaikka on Kouvola ja toimiala Hirsirakennukset: hirsitalot ja hirsimökit. Siirrämme ja pystytämme uudelleen hirsikehikoita.

Hirsitalon siirrossa on huomioitava, että ennen kehikon purkamista on rakennukselle tehtävä. Lisäaineista huolimatta, kaikki edellä luetellut eristeaineet soveltuvat hyvin perinteiseen hirsitaloon. Sen sijaan mineraalivillat, polypropeeni, uretaani, solumuovi. Eräs asiakkaani totesi, kun kunnostin hänelle keittiönkaappeja, että voihan restauroinnin periaatteita soveltaa nykyrakentamiseenkin. Kaunis ja kestävä hirsitalo on kokopuuta ja se rakennetaan mahdollisimman suorista tukkipuista.

Lue vinkit ja aloita unelmiesi hirsitalon suunnittelu nyt! Jokainen veistämämme hirsitalo on yksilöllinen ja sama pätee talon. Teemme vanhoihin hirsirakennuksiin kengityksia, hirsipaikkauksia ja muuta restaurointia.