Villasukan kantapää martat

Lämpöä jaloille Perusvillasukkaa ei voita mikään. Arjen perusasuste on muotoilua parhaimmillaan. Villasukan kantapää onnistuu kokemattomaltakin neulojalta, kun pääsee muutamasta äplingistä ohi. Uusi sukkakirja auttaa, mutta tumpelolla. Kolme tapaa neuloa villasukan kantapää: sileä kantapää on tavallisin, vahvistettu kantapää kestää hyvin kulutusta ja sädekavennettu kantapää neulotaan.

Katso opasvideo tai tulosta kuvitetut villasukan neulomisohjeet!

Martat neulovat villasukkia veteraaneille

Villasukan kantapää martat

Näillä neuvoilla selviät yli kantapään aina kärkeen saakka. Kantapää joutuu sukassa yleensä kovimmalle. Nostalgia- villasukat on neulottu 7 Veljestä -langasta, jota on terästetty sinisellä. Ohjeessa on neljä kokoa ja vaihteeksi toisenlainen kantapää.

Olen koonnut tähän vinkkejä sukan neulomisesta. Ranskalainen eli pyöreä kantapää poikkeaa suomalaisesta peruskantapäästä kantapään. Sukkiin kudotaan oikeaoppinen kantapää. Tikkurilan Martat opettavat villasukkien neulomisen.

Martat tekevät eivätkä meinaa

Villasukan kantapää martat

Lisäksi martat antavat neuvoja neulontaan, kuten esimerkiksi sukan kantapään tekemiseen. Tilaisuuteen kannattaa ottaa omat neulontapuikot. Punotun ketjun veto ketjuksi,lukkojen laitto. Katso Yle Uutiset Pohjois-Suomi – Villasukan kantapään parsinta. Kajaanin Marttojen Lea Korhonen näyttää, kuinka rikki menneen villasukan.

Villasukan teon esteenä on usein monelle tuttu peikko: sukan kantapää. Sukkarekka-kiertueen tavoitteena onkin poistaa turha pelko ja opettaa. Pidätkö neulomisesta, mutta sukan kutominen tyssää kantapäähän? Hakunilan kirjaston (Kimokuja 5) tapahtumassa Itä-Hakkilan Martat. Tyttövauvat saavat pinkit villasukat ja poikavauvat petrolinsiniset.

Martat toimittavat sukat edelleen Oulun yliopistollisen sairaalan synnytysosastolle. Kun jalkaterän pituus kantapää mukaan laskien on. Neljän polven mummo Sirkka Vainio, Hautjärven Martat ”. Lanka Marttojen vauvasukkalanka tai Novita Wool. Sukan neulomisen ohjekuvat ja opastuksen löydät Tekniikkakuvat- sivulta.

Etu-Töölön Martat opastavat kädentaidoissa! Miten se villasukan kantapää taas tehtiinkään? Tai miten pääsen edes neulomisessa alkuun?

Villasukan kantapään parsinta

Villasukan kantapää martat

Ehkä mun oma kantapää on "leveä", koska tuo sukan kantapääosuus jää jalan. Sukkia neulovat talkoilla martat, jotka haluavat juhlavuotenaan onnitella. Villit vanttuut ja vallattomat villasukat 2 Lumi Karmitsa. Alkuperäisen ohjeen kantapää poikkeaa perinteisestä kantapään ohjeesta, mutta voit.

Martoille kuuluu yhtä hyvin villasukan kantapään tekemisen opettaminen, yhteisvastuukeräykseen osallistuminen kuin Itämeren suojelukin. Rohkeat ratsastuslukiolaiset eivät hätkähdä isoimpiakaan esteitä, kuten villasukan kantapään kutomista. Erilaisia kantapäitä kokeilin näihin sukkiin. Ruutukantapään otin junamatkalla erään naisen vinkistä, kun hän kertoi tekevän vahvistetun. Tapahtumassa Martat neuvoivat lapasen peukaloiden ja sukan kantapäiden neulomista sekä perinteistä sukkien parsimista.

Martat kutoivat ja lahjoittivat Äänekosken seniorikeskukseen röykkiön villasukkia ja -lapasia. Sukkien kavennuksia ja kantapäitä sekä lapasten peukaloita tutkittiin porukalla ja tarkalla silmällä. Vauvoille tehdään oikeat sukat, joissa on kantapää. Juhlavuoden värit ovat marttojen.