Valon rukous

Valon rukousta vietetään vesperin tai kompletorion edellä. Vesper jatkuu tällöin raamatunluvulla. E Jeesus Kristus on maailman valo. S johon pimeydellä ei ole valtaa. E Jää, Herra, meidän luoksemme.

S sillä päivä on jo kääntynyt iltaan.

Valon aamu (kirja) – ortodoksi

Valon rukous

Rukous: Tee meistä valon kantajia. Kristus, anna valosi loistaa meille. Pessimismini tekee valon pimeydeksi, sillä silmäni ovat epätoivon himmentämät. Toivo saa elämäni kukkimaan, sillä toivo kääntyy aina. Valon lähteestä Jumalan mielestä virratkoon valo ihmisten mieliin. Sekä vesperin että kompletorion edelle voidaan liittää valon rukous (lucernarium).

Sinä olet valo ikuisesta valosta, sinä olet aurinko, joka valaisee tämän ja tulevan elämän.

Requiem – ikuisen valon ja levon rukous

Valon rukous

Me rukoilemme: Auta meitä kuulemaan sanaasi ja noudattamaan sitä. Valo on valoa vain pimeyttä vasten (Maaria Leinonen). Pyhä Jumala, Kiitos valosta ja sen elämää antavaa voimasta. Valo minussa, kiitos, että nouset tietoisuuteen. Kiitos, että värähtelet kirkkaana ja puhtaana dna:ssani, jokaisessa. Fac eas, Domine, de morte transire ad vitam. Suo heidän, Herra, siirtyä kuolemasta elämään.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on käytössä näistä rukoushetkistä laudes, ad sextam, vesper ja kompletorio. Niin, eräänä perjantaina istuin junan viimeiseen vaunuun ja nytkähdimme liikkeelle Tampereen suuntaan. Tällöin palvelus jatkuu raamatunluvulla (kohta 4). Johdanto Johdannon edellä voi olla. Isä Meidän rukous on rukous, joka auttaa aina kun olen eksyksissä. Parantavat rukoukset: Anu Markoff, Rakkaudentähti Ry.

Jeesuksen ylimmäispapillinen rukous. Valon tuoja oli palaamassa siihen kirkkauteen, joka hänellä oli ennen tuloaan. Jumala kuulee rukouksemme, ja Hän vastaa – vaikkei ehkä aina sillä tavoin ja siinä aikataulussa kuin itse.

Valon rukous & iltarukous (vesper)

Valon rukous

Isä meidän rukouksen selitys ja tutkistelu. Suuri taistelu valon ja pimeyden välillä. Pidä minua suojissasi aina unesta valveeseen. Jätä päivääni palanen unen maailmaa, etten olisi toisille kova. Siunaa meitä kaikkia, sinä aamun ja valon tekijä. Jeesus rukoili näiden kansansa muinaisten rukousten sanoin. Kristuksen tuomaa valoa meille. Ja tuomio on tämä: valo on tullut maailmaan, mutta pahojen tekojensa.

Rukousta voi verrata siihen, että avaamme itsemme Jumalan valon kosketukselle. Gnostilainen messu eli Valon hartaus on Gnostilaisen Seuran hengellisen toiminnan. Luettavat tekstit ja rukoukset välittävät universaalia rakkauden sanomaa. Liekin lämmön tavoin rukous on jotakin näkymätöntä, joka nousee kohti taivasta.