Tuliaisia saunaan

Jo pelkkien luonnonkukkien tuominen vadissa sisälle saunaan antaa pehmeyttä ja tuoksua. Pieni keraaminen kiuasruusu on mukava tuliainen ja lahja. Mietitkö, mitä veisit tuliaisiksi ystävän mökille? Joku herkkukori, jossa kaikille jotain.

Hyvää viiniä, tai siideriä, lapsille limsaa tai pillimehuja, tuoreita sämpylöitä tai patonkeja, juustoja, hedelmiä lapsille.

Mitä veisit tuliaisiksi mökkisaunaan?

Tuliaisia saunaan

Mitä haluaisit mökille tuliaisiksi? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Vihdanvarsi löytyy esimerkiksi Lahjamaailmasta. Käsistään kätevä mökkivieras sitoo itse saunavihdan ja vie sen tuliaisiksi mökkisaunaan. Yllätysvisiitti tai suunniteltu kyläily, mökkivieras vie mukanaan aina reilut tuliaiset.

Laita kurkkuviipaleita kasvoille ja nauti saunan lämmöstä 10–15 minuuttia. Suosittuja tuliaisia ovat ruoka ja juoma sekä kynttilät ja muut käyttötavarat.

Parhaat tuliaiset suomesta ulkomaille

Tuliaisia saunaan

Hyttyssavurasia on mitä todennäköisimmin oiva tuliainen niin kaikilla. Näiden tuliaisten tuoja kutsutaan mökille toistekin. Biohajoavat Eukalyptus- pesugeeli ja Mustikka-sampoo (5,95e), Rento Sauna. Tuliainen ei ole koskaan pääasia, vaan vierailusi. Mökille on myös helppo viedä saunaan ja saunomiseen liittyviä tuotteita.

Sauna on osa hyvinvointia, jossa rentoudutaan, levähdetään ja pestään pois. Saunatuotteet ovat tervetulleita tuliaisia mökille tai yhteiseen illanviettoon. Ja nimenomaan jotakin saunaan, pellavaisia laudeliinoja tms. Pitääkö vieraan viedä mökille erityisiä tuliaisia? Ulkomaalaisten ystävien ja isäntäperheiden tuliaiset voivat joskus aiheuttaa. Viisi erikoisinta saunaa, joissa voi vierailla talvella – oletko jo saunonut. Lokoisaa lomatunnelmaa mökkikeittiössä, saunassa ja laiturilla. Pinttyneet lauteet, tikkuinen saunan seinä, keikkuva rahi.

Tuoksut, laudeliinat ja kiulut ovat myös parhaita tuliaisia kesän mökkikaudelle. Keskiajalla tosin ei menty ”syhyttä saunaan ” ja käytettiinhän saunoja myös prostituution. Tyypillisesti omakotitaloissa ei ole automaattisesti saunaa.

Osaatko mökkietiketin? tapakouluttaja ohjeistaa – pitääkö vieraiden

Tuliaisia saunaan

Saksalaiset tutustuivat saunaan siinä ennen viime vuosisataa puoltaväliä, ja veivät sen tuliaisina. Eihän se voi olla sen vaikeampaa kuin kieriminen hangessa saunan jälkeen. Waara aukaisi uimakopin meren puoleisen oven ja. Italialaisille on mahdoton tuoda tuliaisia Suomesta – Näin kävi Tapparan ja Ilveksen. Tampereen Rauhaniemeä ja saunan avantouimareita. Parhaita tuliaisia on ehdottomasti terva löylytuoksu, saunamme on aamusta iltaan kuumana. Vaikka toisaalta, nämähän saattavat lentää ristiin, ja jää tuliaiset saamatta. Olisihan se kiva nähdä joskus lintukersantti tai lintukenraali roikkumassa patoineen.

Jos haluat tuoda matkalta tuliaisia tai metsästysmuistoja, selvitä jo ennen matkaa, onko tuonnissa. Käy itse saunassa palattuasi matkalta. Menitpä sitten kylään mökille tai mummolaan tuliainen on oiva tapa kertoa tapaamisen riemusta. Mökkituliaiset ovat usein saunaan sopivia, mutta ne voivat.

Kiukaan taustaseinän laatoitus. Pitänee heti ensiksi varoittaa, että tässä postauksessa puhutaan jo joulusta! Mutta lupaan, että ihan vain pikkaisen. Suomeen lähtiessäni minulla oli olevinaan. Matkatavarat kannattaa käydä huolella läpi, jottei tuliaisena kotiin kulkeudu. Saunakulttuuria ja uusia ideoita tuliaisiksi Suomesta. KANSAINVÄLINEN LINC-ryhmä tutustui Kiuruvedellä villiyrtteihin ja lähiruokaan.

Harjun saunakirja on kovakantinen kuvateos suomalaisen saunan.