Tuijan ruskettuminen

Istutimme 3-4- vuotta sitten pihallemme tuija -aidan. Taimet lähtivät hyvin kasvamaan kunnes viime syksynä. Liittyyköhän tuo Jannikan tuijien osittainen ruskettuminen tosiaan myös siihen, että tänä vuonna tuossa joskus loppukesän puolella tuli hyvin äkillinen ja. Esimerkiksi tuijan oksien ruskettuminen voi olla seurausta liian vähäisestä kastelusta.

Tutustu tuijien yleisimpiin ongelmiin ja asiantuntijan.

Näin arno kasvi vastasi puutarhakysymyksiin!

Tuijan ruskettuminen

Nyt syksyllä huomasin, että tuijiin on ilmestynyt kovin paljon ruskeita oksia. Eli istutimme 3 noin 1,5m tuijaa pihallemme. Koska tuijien aurinkosuojat voi poistaa? Tekeekö ne kuolemaa, voiko ne vielä.

Puutarhaan liittyvä kysymys tuijien aurinkosuojaamisesta. Miks meidän tuijat on ihan keltasia,ruskeita? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.

Kasvien vauriot paljastuvat vähitellen – älä siis kiirehdi kaivamaan

Tuijan ruskettuminen

Meillä on 3 tuijaa "kolmiossa" ja yksi ruskettuu. Paikka on puoliaurinkoinen, tämä ruskettuva on eniten auringossa, ei kuitenkaan kokopäivää. Seuraus on joko kuivuminen pystyyn tai ruskettuminen myöhemmin kesällä. Hädän suuruus on kiinni siitä, kuinka pahasti tuija on ruskettunut.

Ekan kevään perusteella ei vielä kannata heittää tuijia pois. Keltaisuus johtuu kasvupaikan muutoksesta. Väri korjaantuu varmasti vuoden, parin kuluessa. Voiko ruskeaksi muuttunutta tuijaa pelastaa? Tuijat sietävät leikkaamista hyvin.

Niiden kasvua ohjataan typistämällä latvusta tai sivuversoja tai poistamalla rungosta oksia. Kokonaan tai suurimmaksi osaksi ruskettuneet tuijat ja muut havut kannattaa korvata uudella ja harkita niiden sijoittamista varjoisampaan ja. Kuolleet kohdat leikataan pois, tilalle kasvaa kyllä uutta. Havupalsamia voi käyttää avuksi. Jos koko tuija on ruskea, niin se on bye bye.

Minusta se näyttää niin muoviselle. Minä laitan mielummin näitä pieni kasvuisia havupuita.

Timanttituija ruskettuu apua

Tuijan ruskettuminen

Sopiva istutusväli olis 100 – 120 cm. Otammeko jokatoisen tuijan pois, vai annammeko olla? Havut, erityisesti tuijat, koristavat nykyään monien suomalaisten pihoja. Vastaukset tuijien yleisimpiin ongelmiin löydät jutustamme. Tuija ruskettuu – mikä neuvoksi? Asiantuntijan vastaukset tuijien yleisimpiin. Maata voi myös yrittää pikkuhiljaa sulatella lämpimällä vedellä.

Yleensä ruskettuneet kohdat hukkuvat uusien neulasten vihreyteen, eikä palaminen aiheuta. Tätä kysyttiin Ilkan Koti-sivulla 12. Niin, miksi kasvit menestyvät toisissa paikoissa, toisissa eivät? Esimerkiksi hoitamassani kukkapenkissä oli rivi orvokkeja ja.

Minulla on useita vuosia vanhoja tuijia ja vasta viime keväänä ruskettui pahemmin pari tuijaa. Minä suihkuttelin niitä kesällä pari kertaa ja.