Selkälihasten aktivointi

Yläselän aktivoiminen saliliikkeissä on joillekin erittäin vaikeaa. Tässä pari tapaa saada selkälihaksiin parempi tuntuma. Selkälihaksia voimistamalla saatat välttyä jopa päänsäryiltä. Tee liikkeet pari kolme kertaa viikossa. Aloittelevilla voimaharjoittelijoilla selkälihasten maksimaalinen aktivoiminen yläselkäliikkeissä voi olla vaikeaa ja ammattilaisen tai kokeneen.

Valitse itsellesi sopivat näistä liikkuvuusharjoituksista, joihin on yhdistetty hengitys ja syvien lihasten aktivointi pilateksen tapaan.

Yläselän voimaharjoittelu: perusteet ja leuanveto – rytkönen

Selkälihasten aktivointi

Aktivoi ja vahvista selkälihaksia syväkyykyllä. Painonnostoharjoittelu sopii kaikenikäisille, myös ikääntyneemmille kuntoilijoille. Lihaksen aktivointi eli kenties tuttavallisemmin ”hermotus” saattaa saada. Suorien selkälihasten eli vartalon ojentajien tehtävänä on pyöreän selän ojennus.

Päinmakuulla selkä on jo alkuasennossa ojennettuna ja itse liikkeessä se. Leveä myötäote eteen vedettynä aktivoi leveitä selkälihaksia suu- remmalla osalla testihenkilöistä paremmin kuin leveä myötäote niskan. Leveä selkälihas on ulkoiselta pinta-alaltaan kehon suurin lihas. Sen tehtävänä on olkanivelen ojennus.

Syvät lihakset vaativat löytämistä

Selkälihasten aktivointi

Mistä löytyvät syvät selkälihakset? Tällä videolla opastamme sinua löytämään ne. Mikä avuksi kun selkä kipuilee? Katso vinkit kotona tehtävään selkäjumppaan. Tällä yksinkertaisella liikkeellä saat lisää tehoa selkätreeneihisi ja latsit eli leveän selkälihaksen leveäksi! Kohdelihakset: leveä selkälihas, lavanlähentäjät, iso rintalihas (alaosa). Nojaamalla taaksepäin aktivoit enemmän lavanlähentäjiä. Selkää on yllättävän hankala treenata, jos tuntuma selkälihaksiin on.

Tämä voi olla se avain, jotta tuntuma treeneissäsi paranisi ja aktivoit. Epäedullisien liikemallien vuoksi selkälihasten aktivointi voi olla heikkoa. Usein tämä on sekä rakenteellista että opittua. Käytän erittäin isoja painoja, jotta selän lihakset saadaan kunnolla aktivoitua.

Selkälihakset ovat mukana useimmissa yläkropan lihaksille. Selkälihasten harjoittaminen on todella tärkeää itsensä kannattelun ja ryhdin. Selän täsmäliikuntaa on syvien, asentoa ylläpitävien lihasten harjoittaminen. Pinnalliset selkälihakset tekevät lapiohommia.

Kun rangan pitäisi olla liikkuva, usein käy niin, että meillä onkin jäykkä ranka, jonka ympärillä on kireät selkälihakset ja heikot vatsalihakset".

Toivepostaus: leveyttä selkään!

Selkälihasten aktivointi

SpG8GFj6Y&start =150, Syvien selkälihasten aktivointi. Variaatio pitkässä punnerrusasennossa. Mitään en oo hankkinu, enkä siksi voi sitä kenellekään suositella. Mutta jos joku muu on, niin ilmoittele ihmeessa. Tämä on yksi parhaita liikkeitä joilla saada aktivoitua leveä selkälihas. Tässä liikkeessä vastus tulee ylhäältä, viistosti sivulta, joka supistaa.

Fysioterapeutin kanssa keskitytään erityisesti rentoutusharjoituksiin, syvien vatsa – ja selkälihasten aktivointiin sekä selän asennon kontrolloimiseen niin, ettei.