Pintajännitys pisara

Veden pintajännitys on niin voimakas, että se vetää vesipisaran pyöreäksi. Alusta, jolla pisara on, vaikuttaa siihen, kuinka pyöreä pisarasta tulee. Pisarat pyrkivät aina pallomaiseen muotoon pintajännityksen takia. Tämä johtuu siitä, että pisaran. Vedellä on suuri pintajännitys.

Pintajännitys on kuin hyvin ohut iho veden pinnalla. Stalagmometrillä voidaan mitata nesteiden pintajännityksiä. Pisaroiden tippumisnopeus säädetään riittävän hitaaksi, jotta pisarat ehtivät muodostua kunnolla. Rajapinta liikkuu, kunnes interfasiaaliset pintajännitykset ovat tasapainossa. Kostutus on joko osittaista, jolloin neste jää pisaraksi kiinteän aineen. Pisaroiden kokoa rajoittaa se, että niitä koossa pitävä veden pintajännitys on suhteessa sitä pienempi, mitä suurempi pisara on. Tässä tapuksessa tietysti nesteen päällä oleva pisara liikkuu vinhaa vaiuhtia joka.

Osaat selitää käsitteet: pintajännitys, koheesio ja adheesio. Tästä syystä pisaran höyrynpaine (Pr) kasvaa pisaran säteen laskiessa. Ymmärtää eron pintajännityksen ja nosteen välillä. Veden pinnalla pintajännitys on helposti nähtävissä.

Tiputa pisara astianpesuainetta astiaan. Välineet: lasipurkki tai muu astia, purkin kansi. Tiputa kanelin päälle muutama pisara tiskiainetta. Vesimolekyylien välinen koheesiovoima pitää pisaran pyöreänä.

Tiputa hyvin lähelle klemmaria pisara astian pesuainetta. Veden korkea pintajännitys aiheuttaa osaltaan sen, että kovin. Ota pipettiin vettä ja pudota vettä pisara kerrallaan kolikon päälle. Veden kahdalla se on kylläkin pintajännitys. Sitä valahti paljon enemmän kuin vain pisara.

Aalto-yliopiston kehittämä tekniikka perustuu tiedotteen mukaan pelkkään uurteiden pintajännitykseen. Pintakuviot siirtävät pisarat kuvion. Elintarvikeväripisarat pysyvät maidon pinnalla pintajännityksen ansiosta. Puhtaassa vesipisarassa on suuri pintajännitys ja sen molekyylit ovat. Kun öljypisara tippuu pinnalle, pisara liukuu säteittäisten uurteiden. Pisaran pintajännitys määritetään ottamalla kuva. Lankaympyrän sisään tipautetaan pisara tai kaksi tiskiainetta.

Biotartunta vähentää veden korkeata pintajännitystä, jolloin pisara leviää laajemmalle kuin pelkkä vesipisara. Pisara pysyy kauemman lehdellä. Nestettä valutetaan putken päähän, kunnes putken päähän muodostunut pisara kasvaa niin suureksi, ettei pintajännitys enää pysty estämään pisaran. Vahaamattoman maalipinnan pintaenergian ollessa suuri, se pystyy kumoamaan vesipisaran pintajännityksen jolloin pisara leviää pinnalle. Mikäli pisara on kiinteällä alustalla, aineiden keskinäiset luonteet. Fysiikassa pintajännitys on nesteen pinnan ilmiö, jonka vuoksi pinta. Taiteen tekemisessä, on oma pintajännityksensä. Laskekaa yhdessä pisaroiden lukumäärä.

Siitäkin näkee hyvin, että pisara on itse asiassa litteä: tämä johtuu siitä, että pisarassa olevassa vedessä on pintajännitys, joka pitää pisaran. Saippualiuos on neutraali tai lievästi emäksinen ja sen pintajännitys on paljon. Mitä suurempi pintajännitys sitä voimakkaammin pisara pyrkii.