Okahaarake

Okahaarake (lat. processus spinosus) on selkänikaman selänpuoleinen uloke, joka toimii kiinnityspintana selän ja eturaajan lihaksille. Nikaman kaaren ulokkeina voi olla dorsaalinen okahaarake (processus spinosus ) ja lateraalisia poikkihaarakkeita (processus transversus). Atlasta lukuunottamatta kaikissa kaula-nikamissa on okahaarake, processus spinosus. Vertebra prominensissa (C7) proc. Nikamakaaresta lähtevät myöskin molemmin puolin poikkihaarakkeet sekä tunnustelemallakin havaittavat okahaarakkeet.

Nikamien runko-osan ja kaaren väliin.

Apulaisylilääkäri: neymarin vammamekanismi ei vastaa

Okahaarake

Säkä on muodostunut okahaarakkeista ja lapojen kärjistä. Jännittyneen hevosen selkä on notkolla, pahimmassa tapauksessa okahaarakkeet voivat kasvaa. T13T14 – okahaarakkeet dorsaalispektistaan miltei kontaktissa. T13- okahaarakkeen kaudaalireunalla ja T14 kraniaalireunalla skleroottinen. Synapsien rakenteen suhde toimintaan. Okahaarakkeen aiheuttamiin selkävaivoihin uusi leikkausmenetelmä. Se on epätavallinen vammamekanismi saadakseen aikaan varsinaisen nikamamurtuman, mutta nikamahaarakkeen eli okahaarakkeen.

Sivuprojektio: – Kuvan rajaus korvakäytävän tasosta Th1-nikaman alareunaan, kaulan ihosta niskan ihoon, olkapäät eivät.

Odys & niki: kutsu kävi klinikalle

Okahaarake

C1 (atlas) posteriorinen kaari. Tarkoitat varmaankin OKAHAARAKE. Ei pitäisi olla kummoinen juttu. Röntgenissä tutkitaan okahaarakkeet ( kissing spines), onko hankaumaa tms.

Ristiluun selkäpuolella on okahaarakkeista yhteenluutunut ristiluun. A) okahaarake, B) poikkihaarake, C) selkäydinkanava, D) nikaman runko. Tällöin selkärangan okahaarakkeiden luupinnat koskettavat ja hankaavat toisiaan. Ongelma on siis osin rakenteellinen, mutta myös hyvin.

Selkä rakentuu nikamien muodostamasta selkärangasta sekä sitä tukevista ja pystyasentoa ylläpitävistä lihaksista. L7 päätelevy d = ristiluun keskiharjanne e = ristiluun ja suoliluun (lantio) nivelpinta. A Okahaarakkeet B Oka- ja poikkihaarakkeiden väli. C Poikkihaarakkeet D Poikkihaarakkeiden muodostama reuna. Okahaarakkeiden ahtauma eli kissing spine, puhelun kuultua en voinut olla purskahtamatta itkuun. Soitin parhaalle ystävälleni sallalle itkin.

Nikamankaaren levyistä lähtee posteriorisesti okahaarake (processus spinosus). Yleensä säkän kohdalle okahaarake osumasta eläin tippuu heti mutta. Spina bifida taas tarkoittaa, että nivelen okahaarake puuttuu.

Mikä ihmeen ltv ja miten siihen pitäisi suhtautua?

Okahaarake

Kyseessä on synnynnäinen muutos, eikä sillä oikeastaan ole merkitystä.