Niisivarsien määrä

Varsinaista sidosoppia tarvitaan, kun niisivarret sidotaan ylä- ja alavälittäjien avulla polkusiin. Sitomisjärjestystä sekä polkusten ja niisivarsien määrää. Katsotaan, että tiuhta näkyy hyvin niisivarsien yli, jotta lankajärjestys näkyy. Tavallisesti 10cm on hyvä määrä ja oikeastaan minimi.

Kudottaessa voidaan käyttää myös erilaisia sidoksia, mutta kuitenkin niin, että sidoksissa tarvittava niisivarsien määrä pysyy mahdollisimman pienenä. Kangaspuiden niisivarret tulee nostaa etupuolelta vipukehän päälle.

Heidin iloinen käsityökulma: loimen laittaminen kangaspuihin 3

Niisivarsien määrä

Ota vasempaan käteen pieni määrä loimilankoja, pujota vasen etu- ja. Niisivarsien, välittäjien ja polkusten määrä riippuu siitä mitä olet kutomassa. Lopputuloksena on melkoinen nyöriviidakko, mutta jos kaikki meni. Niiden keskellä on silmä, josta loimilanka kulkee.

Niisien määrä ja järjestys niisivarsilla määrää osaltaan kankaan kuvion, mutta en nyt mene. Jos minulla on 6 niisivartta, mutta malliini tarvitsen vain 4, onko ne 2. Yhteen vetosolmuun otimme mukaan vain pienen määrän lakoja. Niisivarret taas meinasivat ottaa kiinni polkusiin jne.

Niidet; niisivarsipari; niidet niisivarsineen

Niisivarsien määrä

Laske niisivarret ja irroita kangaspuista rinta- ja polvipuu. Niisivarsista tulevat narut solmitaan ylävälittäjiin ja ylävipusista tulevat narut. Alhaalla vasemmalla on niisintäohje, jossa kukin vaakarivi tarkoittaa yhtä niisivartta. Muuttumattomaan sidontaan kuuluu sama lukumäärä vipuspareja.

Oikeanpuoleinen ruudukko kertoo polkusten määrän. Kuvassa näkyy kaksi niisivartta joissa on niidet. Loimilanka on nostettu niisivarsien takaa jotta tiuhtavarvat näkyvät ja lankasisarukset erottuvat. Sidoksien määrä on loputon ja kiehtova. Kangaspuissa sidotaan ylä- ja alavälittät polkusiin jotka ovat yhteydessä niisivarsiin. Jos kudetta on pieni määrä, esimerkiksi poimittaessa, voidaan kude kiertää.

Isompien lenkkien läpi on pujotettu niisivarret (ylä- ja alaniisivarsi), eli pitkät puukepit. Niisiä on kahdet, eli ne muodostavat niisivarsiparin. Telineeseen on kiva laskea aina sama määrä niisiä. Niiden avulla niidet on helppo pujottaa niisivarsiin siististi. Lisää ruiskuemulsioon haluamasi määrä pigmenttejä, värikylläiseen. Taulukko 1: Mattojen ja mattomallien määrien jakautuminen.

Yleisin käytettyjen niisivarsien määrä koneissa oli aluksi kaksi tai neljä, mutta.

Kudontaa metsän siimeksessä

Niisivarsien määrä

Voi sitä käsitteiden määrää, mikä liittyy kangaspuihin, kutomiseen ja. Sukkula lensi, niisivarret nousivat ja laskivat taukoamatta. Lointahan ei koskaan voi kutoa aivan loppuun niisivarsien takia, vaan jäljelle jää. Saimme taas hyviä vinkkejä opettajalta: Niisivarsien päihin sidotut langat. Lajittelimme ja punnitsimme suuren määrän suoria, sileitä ja.

Se on sekä suunnittelu- että kutomisen ohjausohjelma, joka mahdollistaa paljon suuremman määrän niisivarsia ja polkusia kuin manuaaliset.