Muovin polttaminen

Yleensä ei suositella jätteiden polttoa tulisijoissa, koska niiden polttaminen vaatii polttolaitteelta hyviä. Yleinen käyttökohde, jossa kyseistä muovia käytetään. Saunan pesässä tai takassa muovista irtoaa myrkyllisiä kaasuja. Kotitalouksien tulipesissä poltto -olosuhteita on mahdotonta saada. Lisäksi tulisijan hormisto voi vaurioitua.

Tällä hetkellä muovin vuosituotanto on 300 miljoonaa tonnia, ja arvioiden mukaan.

Polttokelpoisten muovien tunnistaminen

Muovin polttaminen

Suurin osa muoveista voidaan polttaa energiajätteenä ilman, että muovista. Muovien osalta kierrättäminen on vaikeaa, koska muovilaatuja on monia ja. Jätteenpoltto on energiantuotantomuoto, jossa jätettä poltetaan ja polttamisesta. Muovijätteen polttaminen kotitalouksissa saattaa aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Energiantuotannossa muovien korkeaenergisyyttä hyödynnetään polttamalla. Yleensä muovit poltetaan muun kiinteän jätteen seassa. Mikä on muovin kierrätyksen tilanne EU:n alueella?

On arvioitu, että muovintuotanto ja muovijätteen poltto aiheuttavat vuosittain.

Muovin polttaminen ulkona

Muovin polttaminen

Ajattelin lähinnä noita palojätteittä, joita muovista tulee. Lasikuituveneen polttaminen ei oo hyvä ratkaisu, aja sillä kunnes se uppoaa! Yhdyskuntajätteen polttaminen yleistyy Suomessa vauhdilla. Pakkausmuovi palaa uunissa iloisesti.

Kotiuuni ei kestä muovin polttamisesta erittyviä syövyttäviä suolahappoja. Lisäksi ilmaan erittyy myrkyllisiä dioksiineja, savua ja hajuja, joita. Keräysastioihin lajiteltu muovi viedään Fortumin jalostamoon Riihimäelle. Muovin kierrätys ei aina kannata – heitä marinadin tahmaama. Sekajätteet menevät energiahyödynnettäviksi jätevoimaloihin, joissa ne voidaan polttaa. Kaverit sanoo, että sytyttämällä muovia palamaan ja hengittämällä saa samanlaisen olon, kuin eetterillä tai ilokaasulla, mutta halvemmalla.

Muovillahan on hyvä energia-arvo mutta entä vapautuva hilidioksidi ja muut aineet? Mitä tekee vähäisen muovin polttaminen puun seassa. Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän. Muovia kierrätetään materiaalina vain silloin, kun se on puhdasta ja sitä syntyy suuri määrä samaa. PVC- muovia ja O-luokan muovia ei tulisi koskaan polttaa. Entäs sitten muovien polttaminen notskissa?

Poltto sinänsä on ok, mutta ongelma on, että polttoon menee paljon sellaistakin tavaraa, mitä voisi helposti kierrättää. Ainakin pahvi ja puhdas muovi pitäisi.