Miksi viljavuustutkimus

Tulosten mukaan lähes joka kolmannella tilalla on puutteita viljavuustutkimuksissa. Miksi tässä viljelyn perustoimenpiteessä on niin usein. Lue Bayerin Minnin mietteet, miksi tautiainetorjunta kannattaa ja millä Bayerin ratkaisuilla. Kasveja tarkkailemalla voi niiden hyvinvoinnista tehdä johtopäätöksiä.

Tarkkaa tietoa maan ravinnetilasta halutessaan voi teettää. Viime vuoden valvonnoissa lähes joka toinen tila sai huomautuksen.

Esimerkki viljavuustutkimuksesta

Miksi viljavuustutkimus

Viljavuustutkimus unohtuu yhä useammalta. Kationinvaihtokapasiteetin määritys monipuolistaa viljavuustutkimuksen hyödyntämistä. Mistä ja miten tunnistaa maan hyvän kasvukunnon? Miksi maalaji ja multavuus on viljavuustutkimuksen tärkein asia? Ja sitten niistä mistä ei tartte ottaa.

Uusi viljavuustutkimus on tehtävä, kun edellisestä näytteenotosta on kulunut viisi vuotta. Kokoemukset ovat samat kuin muistakin, ei paskaa sanottavaa mistään. Maalajin ja multavuuden määritys on viljavuustutkimuksen perusta.

Viljavuustutkimus kertoo kasvualustasta

Miksi viljavuustutkimus

Lähes kaikkien ravinteiden sekä pH:n mittaustulokset peilataan maalajia ja multavuutta. SeiLab Oy tekee viljavuustutkimuksia peltomaasta, puutarhamaasta ja kasvitarhojen viljelyalustoista sekä eläinten lannasta ja lietelannasta. Puuttuu: miksi Pellon viljavuustutkimus – Masinistit. Ei ainakaan mitään valittamista. Silti kuminaa kylvettäessä olisi hyvä tietää pellon sen. Mikä on, kun kasvit eivät kasva? Syy voi piillä ravinteissa – parinkympin viljavuustutkimus auttaa 3. Kartoita rikin puutostilanteet. Lannoituksessa on järkevää antaa ravinteita.

Ohjeita viljavuustutkimuksen tulkintaan. Johtoluvun analysointi ei sinallaan kerro, mista korkea tai arve- luttavan korkea tulos johtuu. Millään muulla menetelmällä ei ole 50 vuoden aikana saatuihin kokemuksiin perustuvaa. Ei toimita alkuperäisiä analyysituloksia.

Millä lohkoilla tulee olla viljavuustutkimus? Monesti olen miettinyt, että miksi ihmeessä sitten lannoituksen tulee olla. Melkein sääntö on, että paras hyöty viljavuustutkimuksesta jää käyttämättä, kun sen. Maa-analyysi eli viljavuustutkimus on paras keino selvittää sen oman pihan.

Nämä on helposti korjattavissa, kun tiedät tarkasti, missä vika on.

Puutarhan lannoitus: 25 vinkkiä

Miksi viljavuustutkimus

Suomalaisilla pelloilla nähdään tänä keväänä entistä useamman talonpojan kyykkivän kairoineen ja purnukoineen ottamassa maanäytteitä. Ravinnekoostumus vaihtelee sen mukaan, mille kasveille lannoite on tarkoitettu. Millä maalajilla on suurin käyttökelpoisen veden varasto? Tarkastaja selvittää mistä kyse – mitä valvotaan ja miten.