Maailman eniten harrastettu urheilulaji

Näin mitattuna lentopallo on yllättävästi ja ylivoimaisesti eniten harrastettu laji maailmassa. Järjestäytyneesti lentopalloa iskee noin miljardi. Otan tässä nyt golfinkin urheilulajien listaan. Maailman eniten harrastettu urheilulaji ei voi olla huono.

Kaivoin mielenkiinnon vuoksi listan seuratuimmista lajeista maailmalla: 1) Football: 3. Maailman suosituimmat lajit eivät pakosti ole niitä mitä odotat.

Mitä urheilulajia harrastetaan maailmassa eniten?

Maailman eniten harrastettu urheilulaji

Ei todellakaan, mutta joukossa on varmasti myös odotettuja. Urheilulajeja on runsaasti, ja ihmiset käyttävät niihin nykyään merkittävän osan ajastaan. Maailman seuratuimpia urheilutapahtumia ovat jalkapallon, kriketin ja rugbyn. Kolmannella ja toisella vuosituhannella eaa.

Vaikka jääkiekko on urheilulajeista suomalaisten lempilaji. Jalkapallolla eniten harrastajia – se lyö lätkän, hiihto on alamäessä. Tuore nuorten maailmanmestaruus aiheutti ryntäyksen jääkiekon luistelukouluihin.

Suosituimmat urheilulajit maailmalla

Maailman eniten harrastettu urheilulaji

Useiden tietolähteiden perusteella jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji. Krikettiä on sanottu maailman toiseksi suosituimmaksi urheilulajiksi jalkapallon jälkeen. Lentopallo on naisten keskuudessa ylivoimaisesti harrastetuin laji. Toisin kuin salibandy, on se globaalisti hyvin harrastettu laji. Käsipallon huippuammattilaiset tienaavat mukavasti.

Jääkiekkoa harrastetaan tosissaan noin kahdessakymmenessä maassa. IIHF:n mukaan eniten rekisteröityneitä pelaajia per väkiluku olisi. Ikäluokalleni jääkiekko oli tuolloin maailman suosituin urheilulaji ja suomalaiset kiekkotähdet megajulkkiksia. Idässä harrastetaan pöytätennistä ja krikettiä.

Kiina saavutti viimeisissä kesäolympialaisissa toiseksi eniten. Miksi ei pitäisi, jos vertaillaan mitä urheilulajia maassa harrastetaan eniten. Suosotuimpia urheilulajeja ovat jääkiekko, jalkapallo, salibandy, lentopallo ja golf. Seksiurheilu on ylivoimaisesti Maailman Eniten Harrastettu Urheilulaji. Puuttuu: eniten Mistä jääkiekon marginaalistatus johtuu? Kuitenkin läntisessä maailmassa (Venäjä voidaan laskea tähän mukaan) jääkiekko kuuluu 10-suosituimman urheilulajin joukkoon.

Lajiahan pelataan eniten Victoriassa, kun taas pohjoisemmassa suositumpi laji on rugby. Vaarallisin laji harrastettuihin tunteihin suhteutettuna on salibandy.

Eri urheilulajien suosio maailmalla

Maailman eniten harrastettu urheilulaji

Määrällisesti eniten tapaturmia sattui jalkapallossa.