Leveä kantalihas

Kaksoiskantalihas ja leveä kantalihas. Varpaillenousut polvet suorana. Prässissä nilkan ojennus polvet suorana. Leveä Kantalihas (Soleus) lähtee sääriluun päästä sekä pohjeluun yläosasta ja kiinnittyy kantaluun kyhmyyn akillesjänteen välityksellä.

Kireydet johtuvat nilkan alueen sidekudosten kireydestä mutta yleensä syynä ovat kireät pohjelihakset ja varsinkin leveä kantalihas (SOLEUS), joka on.

Alaraajan lihakset flashcards

Leveä kantalihas

Leveä kantalihas, pohje, pohjelihas 0:09 M. Hyvinvointiverstas Relevo – Virrat Kotisivut. Homman nimi on se että en saa vasemman jalan leveään kantalihakseen tuntumaa. Oikeassa jalassa homma toimii kuin tanssi. Myös leveän kantalihaksen tehtävänä on nilkkanivelen ojennus.

Akillesjänteen muodostavat pohkeen kolme voimakasta lihasta, kaksoiskantalihas, leveä kantalihas ja hoikka kantalihas. Tuber Calcaneus (kantaluun kyhmy) akillesjänteellä.

Leveä kantalihas rikkipoks

Suurimman osan askeltyönnön voimasta tuottavat suuret nilkan ojennuksesta ( plantaarifleksio) vastaavat lihakset: leveä kantalihas (m. soleus). Kiinnitys: Kantaluun kyhmy akillesjänteen välityksellä. Niin ja siis pohkeen alaosassa oleva leveä kantalihas eli m. Toiminta: Nilkan ojennus ja uloskierto, polven koukistus. Mitä tarkoittaa leveä kantalihas.

Akillesjänteen kuormitusta vähentävät merkittävästi kaksoiskantalihas ja leveä kantalihas, jotka toimivat jänteelle iskunvaimentimena. Pohkeet koostuvat kahdesta eri lihaksesta, jotka ovat kaksoiskantalihas ( gastrocnemius) ja leveä kantalihas (soleus). Pohjelihaksista löytyvät muun muassa kaksoiskantalihakset, leveä kantalihas, pitkä pohjeluulihas. Etureisi jakautuu nelipäisenä reisilihaksena sisempi reisilihas. Isovarpaan pitkä ojentajalihas. Koukistetaan nilkka ja asetetaan jalkapohja tukea, esimerkiksi seinää vasten. Lantiota työnnetään eteenpäin, kunnes venytys.

Jos sinulla on plantaarifaskiitti on todennäköistä että saman jalan leveän kantalihaksen kiinnityskohta pohjeluun yläosassa sen sisäpuolella on myös kipeä. Lihakset sulautuvat lähellä kantaluuta. Varpaiden pitkä koukistajalihas – m. Päivän treeni: etureidet ja leveä kantalihas.

Lasten ja nuorten voimaharjoittelu

Leveä kantalihas

Paikka: Classic Gym Paino: 97,5kg. Tänään jatkettiin treenaamista tuttuun. Kun leveä kantalihas (m. soleus) ojentaa vain nilkkaa, toimii kaksipäinen kantalihas (m. gastrocnemius) lisäksi polven koukistajana.