Kynäjalava tampere

Komea lajin edustaja löytyy Tahmelan rannasta. Se onkin rauhoitettu luonnonmuistomerkkinä. Yleislevinneisyydel- tään kynäjalava on mantereinen laji. Sen päälevinneisyysalue käsittää. Tampereen kaupunki on rauhoittamassa Tampereen Kaupin ulkoilualueella.

Tampereen ja Lempäälän välinen Pyhäjärvi on maamme parhaita. Tampereella sijaitsevat luonnonmuistomerkit. Aineisto on muodostettu kuvaruutudigitointina kantakartalla. Tampereen Tahmelan kynäjalava on varmaan kaupungin komeimpia puita.

Pinkka oppimisympäristö: Lehtokasvillisuus -. Harvinainen ja pääosin Hämeessä kasvava kynäjalava on maan tutkituimpia puita. Luonnonvaraiset puut tunnetaan lähes yksilöittäin. Se on lähinnä lauhkean vyöhykkeen mantereinen laji, jonka levinneisyyden pohjoisraja on. Nimen taustalla on puun kansankielinen nimitys "kynneppää". Tampere ei ole karu asfalttiviidakko vaan hyvin monimuotoinen ja lajirikas. Järven rannassa kasvaa valtava kynäjalava, joka on on toinen kahdesta Suomessa. Vasemmalla vuorijalavan lehti ja kukinto. Katinalassa liikkuvia huolettanut huonokuntoinen kynäjalava kaadetaan joulukuussa.

Hämeenlinnan seudun lisäksi niitä kasvaa myös Tampereen seudulla. Liekoveden rantapuiston raitti. Tahmelaa, kynäjalava, veneitä, mies ja polkupyörä. Järven rannalla iso jalava, rannassa neljä venettä, sekä polkupyöräilevä mies. Onko kynäjalava Suomen harvinaisin jalopuu?

Tampereen suuret järvet Näsijärvi pohjoispuolella ja Pyhäjärvi eteläpuolella ovat monessa. Vanajaveden seudulla muutamissa paikoissa, Tampereen ja. Etelä-Suomessa kasvavat vuorijalava ja kynäjalava molempia hoidetaan. Se kasvaa lehdoissa, märissä metsissä ja rannoilla. Ulmus laevis Pallas — kynäjalava, vresalm. Pyhäjärven, Nokianvirran ja Kuloveden kynäjalavat. This elm is definately THE favourite tree in Pispala, our neighborhood in Tampere.

Sun was today shining and as it shines from a very low angle, the silhouette. Uusi tulokas kynäjalava ei ole: se ─ niin kuin sen sisarlaji vuorijalava. Katupuiden merkitys kaupunkiympäristössä – case Tampereen keskusta. The city of Tampere is lacking a consistent plan for the urban trees of the central area.

Jaloja lehtipuita ovat tammi, metsälehmus, vaahtera, saarni, kynäjalava ja vuorijalava. Runkomaiseksi puuksi katsotaan puu, jonka läpimitta on 1,3 metrin. Niemen tyvellä kasvaa vuorijalavia ja useita kynäjalavia, joista suurin osa on rauhoitettu. Leveälatvuksinen, kupumainen puu, jonka oksat kasvavat lähes vaakasuoraassa. Kaupunkiin tutustuessa ihastuin Pispalan.

Hyvät tieyhteydet, Tampere -Helsinki moottoritien ja Pirkkalan lentokentän läheisyys tekevät Vesilahdesta helposti saavutettavan. Rauhoitettujen lajien joukkoon kuuluu esimerkiksi hieskoivu, mänty, kuusi, kynäjalava ja lehmus. Yksittäisten puiden lisäksi on rauhoitettu. Vihilahden työmaa-alueen liito-oravaselvitys.

Ja Arboretumin päärynäpuu ja muut erikoisuudet tai kynäjalava Tahmelan. Puut voisivat olla Pyhäjären rannoilla kasvavaa harvinaista kynäjalavaa. Tampere pohjoisessa, Pirkkala luoteessa, Vesilahti lounaassa. Kynäjalavia esiin- tyy etenkin.