Kuusi hirsirakentamisessa

Hirsirakentamisen aloittamista varten täytyy kuitenkin tehdä myös muita. Mänty on edelleen yleisimmin käytetty tarvepuu hirsirakentamisessa. Kuuseen suhtaudutaan ennakkoluuloisemmin sen kiertymisominaisuuden vuoksi. Eräs perinnerakentaja kerran väitti, että kuusi säilyy parempana.

Mielestäni mänty on hirsirakentamisessa yliarvostettu ja kuusi aliarvostettu.

Hirsirakentamisen tärkeimmät valinnat – saunologia

Kuusi hirsirakentamisessa

Teoriassa kuusi on kestävämpi eli kuusesta talo kestää 400 vuotta ja männystä. Pohjoismaisen kuusen ja männyn ominaisuuksista ja eduista. Rungossa on pitkä terveoksainen. Suomalaisessa hirsirakentamisessa yleisimmin käytetty puulaji on mänty, tosin myös kuusipuusta tehtyjä hirsirakennuksia on jonkin verran.

Suositumpi kahdesta edellä mainituista on kuusi, koska siihen voidaan tehdä. Sahataan ensin parin sentin syvyinen ura, ja heti perään viistosti useamman sentin ura. Meillä on pitkät ja velvoittavat hirsirakentamisen perinteet.

2 lauri nieminen hirsirakentaminen opinnäytetyö syksy

Kuusi hirsirakentamisessa

Käytämme korkealaatuista suomalaista kuusta jonka laatu on huippuluokkaa. Hirrenveiston puulajit suomessa: mänty, kuusi, haapa, hyvä kelo parasta. Hirsirakentaminen ei ratkaise sisäilmaongelmia, jos rakennusvaiheessa hutiloidaan. Hirsi sen sijaan materiaalina sopii kaikenlaiseen rakentamiseen.

Tällä hetkellä ainoa hirsirakentamiseen keskittyvä tutkimushanke Suomessa. Kumppaneina Pudasjärven kaupunki ja kuusi pohjoispohjalaista. Moninkertaistaa hirsirakentamisen mahdollisuudet. Vaalea kuusi sopii modernin kodin materiaaliksi. Honkatalot on edelläkävijä kuusen käytöstä hirsitalojen. Paras hirsirakentamisessa käytettävä puu on laadukas, hitaasti kasvanut, suora mänty.

Hirsirakennuksissa käytetään myös kuusta ja jonkin verran haapaa. Samalla kiinnitettiin huomiota raaka-aineen mahdollisimman. Esimerkiksi jättikuusista saadaan näyttäviä kehikoita, haapapuusta. Etenkin omatalopaketeissa hirsirakentamisen suosio on kasvanut jo kolmisen vuotta.

Vielä kymmenen vuotta sitten hirsirakentamisessa oli vallalla mökkimäinen arkkitehtuuri, mikä ei soveltunut. Tämä on jatkoa jussipussin kanssa käydylle keskustelulle hirsirakentamisesta liittyen lämmönvaraukseen. Hirsi on perinteinen kokopuinen tukkipuusta valmistettava rakennusmateriaali. Hirsiä varten valitaan suoria ja muutoinkin hyvälaatuisia tukkirunkoja. Heinosen mukaan hirsirakentamisen virkistyminen näkyy myös. HIRRENVEISTON PUULAJIT SUOMESSA Mänty Kuusi Kelo (mänty). Kuona-Välioja -alueelle on noussut viimeisen vuoden aikana kuusi uutta.

Viljelty mänty ja kuusi kasvavat nopeammin kuin luontaisesti uudistuva puu. Kokosimme laajan tietopaketin hirsirakentamisen erityispiirteistä. Hirsitalon rakennuskustannukset sijoittuvat keskimäärin. Ohessa erään savusaunan aivan ensimmäinen hahmotelma, jota pitäisi pystyä pyörittelemään ja katsomaan vähän tarkemmin myös sisältä. Asumme kuuden perheen rivitaloyhtiössä. Kannattaisi ottaa selvää ennen kommentoimista hirsirakentamisesta.

Puheenaihe: Onko kuusi nimeä lapselle liikaa? Valikoimamme jakaantuu leijuviin, pinnakaiteellisiin ja lasikaiteellisiin portaisiin. Yhteensä erilaisia porrasmalleja on kuusi. Koulutuksessa otetaan huomioon osallistujien taidot ja tavoitteet. Koulutukset järjestetään kun osallistujia on vähintään kuusi.

Jari Jämsä HIRSIRAKENTAMISEN MAHDOLLISUUDET OHJEITA. Suomi on maailmassa teollisen hirsirakentamisen johtava maa, joka tuottaa.