Korouoman putoukset

Leveässä putouksessa on useita eritasoisia kiipeilyreittejä. Putouksen oikean reunan korkeus on. Asiasta kertoo Metsähallituksen Luontopalvelut Twitterissä. Kyseessä oli itse Koivukönkään jylhästi humiseva putous Kurttajoessa.

Putousten ääreltä aukeavat myös avarat näköalat rotkolaaksoon.

Kuus aa: korouoman reissu 7

Korouoman putoukset

Paloköngäs on runsasvetinen, putoukset komeita ja ympäröivät rannat. Vastaavasti esimerkiksi Kuusamossa virtaa 22 kilometrin matkalla kuusi putousta. Tekijöinä Leo Määttälä ja nopeasti kehittynyt Esa Turunen. Pääsiäisenä putoukselle syntyi kaksi reittiä lisää: helpoin. Nähtävää: Koivukönkään putous, Pirunkirkko ( kalliopaasi). Se on harjualueineen noin 30 kilometriä pitkä ja muutamia satoja metrejä leveä.

Luntakin tuupannut aika huolella, joten monella putouksella pääsee myös ns.

Korouomassa veden kohinaa kuuntelemassa

Korouoman putoukset

Täältä löydät putousten sijainnit. Korouoman – putousta -UpeNykanen. Siinä on ihmisiä kiipeämässä putoukselle. Saavutamme lumikenkäillen jääkiipeilypaikkamme, “Mammutti” -nimisen putouksen. Talvisin nämä purot ja putoukset jäätyvät ja muodostavat aivan.

Sulan maan aikaan putouksista muistuttavat vain. Hän oli myös silloisen Suomen. Saukko-oja ja Saukko-ojan putous olivat suurelta osin. Ja jos putous ei ole muuttunut, mennyt kesä ja syksy on tehneet susta.

Kaikki putoukset sijaitsevat Koronjään 5 kilometrin pituisen. Hienon näköistä puuhaa, johon en. Pienen lumikahlauksen jälkeen Revontuli- putouksella. Putous onkin aika nuori se on. Kolme putousta ja uomassa virta joka äänteli jääkannen alla.

Pakkanen on ottanut kiinni Jaska Jokusen putoukselta alas valuvan veden. Onhan nämä putoukset ja maisemat omaa luokkaansa Suomessa.

Korouomalla kannatti käydä!

Korouoman putoukset

Melkein kuin olisi ollut mukana. Kuusien juurilla lumi on keltaista. Putouksia on kahdeksan tai jopa yli 10. Me aloitimme taipaleemme Koivukönkään upean putouksen luota, joka oli. Posiolla oleva kanjoni jylhine vesiputouksineen. Patikointi Kitkajoen vartta Karhunkierrosta Jyrävän putoukselle yhteensä noin 7. Mammutilla taitaa päästä 50 metriselläkin koko putouksen ilman pysäkkejä. Ruskeavirran putouksen luona pidimme pikaisen lounastauon. Sielläkin olisi meinaan ollut se.

Hepoköngäs – karelidien juuret putouksen kohinassa. Korkeimmalla putouksella on mittaa yli 50 metriä. Auttiköngäs on noin 16 metrin jyrkkärantainen putous Auttijoessa. Ruskeavirralla pidimme kahvitauon ylhäällä putouksen juurella.

Rotkolaaksossa ja putousten luona oli hyvin kuuluvuutta, mutta.