Korkea senkka

Lasko suurenee iän myötä ja naisilla se on korkeampi kuin miehillä. Laskoa suurentavat bakteeri-infektiot, krooniset tulehdussairaudet. Lasko, epävirallisesti senkka, on tunnetuin laboratoriotutkimus. Yksinkertaisella kyynärtaipeesta otetulla verikokeella on edelleen paljon.

Lasko ( senkka ), CRP: Lasko eli senkka on tutkimus, joka kertoo mm. Potilaat, joilla on korkea lasko.

Mistä voi johtua et senkka on korkea? leukemiaa? jotain muuta

Korkea senkka

Mä heti epäilen jotain syöpää kun on tällanen flunssafiilis ollu niin kauan! Hoitajien mielestä tuo senkka ei ollu mitenkään kamalan korkea et. Hän sai tavanomaisena pidettyyn. Suurentunut lasko (” korkea senkka ”) merkitsee yleensä tulehduksellista tilaa. Naisilla on hieman korkeampi lasko kuin miehillä, ja raskauskin nostaa laskoa.

Iän mukana lasko suurenee, minkä vuoksi iäkkäämmillä. B-La-arvo nousee jonkin verran iän mukana, samoin naisilla on korkeampi lasko kuin miehillä.

Tulehdusarvot (lasko ja crp)

Korkea senkka

Korkea lasko liittyy usein tilanteisiin, joissa akuutin faasin. Iän myötä lasko nousee tavallisesti hieman ja naisilla laskoarvo on korkeampi kuin miehillä. Lisäksi raskauden aikana lasko voi kohota. Finlandes: "Terveyskeskuksessa törmää termiin "senkka". B-La = Lasko (ns. senkka ), viitearvot alle 50 -vuotiaille naisille on.

Itselläni on ollut vuosia senkka hieman korkea, mutta siihen ei ole puututtu, koska lääkärini mukaan "joka senkkaan puuttuu, se senkkaan. Voiko senkan arvo muuttua "aikuisuudessa"? Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Keskustelu – Huolestuisitko senkasta, joka on 40? Itselläni senkka ollut yli 200 keuhkokuumeessa ja pysyi korkealla usean. CRP on se välitön tulehdusarvo eli jos se on korkea on tulehdus tällä hetkellä päällä.

Kävin laajoissa verikokeissa outojen oireden vuoksi (mm. lihaskrampit, puutuminen, hermosto-oireet) ja niissä oli kaikki lääkärin mukaan kunnossa. Työterveyslääkäri selitti, että syynä oli nivelrikko. Sairastuin nuorena myeloomaan eli plasmasolusyöpään. Senkka tai oikeammin kokoveren lasko (laskoarvo, lyhenne: LA tai B -La) on verestä tehtävä kliinisen kemian ja hematologian alaan kuuluva laboratoriotutkimus.

Naisilla on normaalisti hieman korkeampi lasko kuin miehillä. Ja oliko se niin että CFS:ssä senkka on usein alhaalla?

Vanhan naisen korkea lasko ja pitkäaikainen kuumeilu

Korkea senkka

Ehkä niillä CFS- potilailla joilla on matalan sijasta korkea senkka on eri infektio kuin.