Korallikeijunkukka kasvupaikka

Korallikeijunkukka viihtyy aurinkoisella, puolivarjoisalla ja varjoisalla kasvupaikalla. Mitä enemmän valoa kasvi saa, sitä runsaampi on kukinta. Kasvupaikka: aurinkoinen, puolivarjoinen. KUKINTA-AIKA: kesä-syyskuu lajikkeen mukaan.

KASVUPAIKKA: aurinkoinen, lievästi.

Korallikeijunkukka ’splendens’

Korallikeijunkukka kasvupaikka

Vaaleakuvioiset, talvehtivat lehdet punertuvat aurinkoisessa paikassa, mätästävä. Pohjois- Amerikan koillisosissa luonnonvarainen korallikeijunkukka soveltuu. Tee talvisuojaus havuilla ainakin ensimmäisinä vuosina istutuksesta. Poista kuihtuneet kukat ja lehdet. Täysimittaisen kasvin koko, 40 cm.

Viihtyy parhaiten ravinteikkaassa puutarhamullassa valoisalla kasvupaikalla. Pienet kirkkaanpunaiset kellokukat kesä-elokuussa.

Korallikeijunkukka heuchera sanguinea ´leuchtkäfer´

Korallikeijunkukka kasvupaikka

Keijunkukat viihtyvät parhaiten ravinteikkaassa puutarhamullassa valoisalla kasvupaikalla. Aurinkoisella ja kuivahkolla kasvupaikalla viihtyvä pere- na. Kosteutta pidättävä, runsasmultainen kasvupaikka. Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla kuohkeassa ja kalkkipitoisessa maassa. Vihreät lehdet ja kirkkaanpunainen kukinto. Hoito: Perennan on hyvä antaa juurtua rauhassa kasvupaikalleen, sillä se ei pidä jakamisesta. Onko se lajike vai kasvupaikka syynä.

Täällä katsoin kuvia ja kukat. Valikoimistamme löydät laajan valikoiman laadukkaita, suomalaisia Satakunnan Taimitukun perennoja. Perennojen eri kukkimisaikoja kannattaa hyödyntää niin. Pionin seuraksi kannattaa valita – kasvupaikasta riippuen – esimerkiksi.

Kukinnot nousevat vihreän talvehtivan lehtimättään ylle. Se kukkii lähes koko kesän pienin kellomaisin kukin. Erittäin kaunis ja kestävä perenna multaville, aurinkoisille kasvupaikoille. Viehättäviä lehtiruusukkeita muodostava, sirokukin- tainen pikkuperenna.

Korallikeijunkukka ’leuchtkäfer’

Korallikeijunkukka kasvupaikka

Viihtyy valoisalla,hiekkapohjai- sella kasvupaikalla. Saattaa elää montakin vuotta, jos kasvupaikka on sopiva ja tal-. Suojainen, lämmin, koholla oleva kasvupaikka. Matala kellokasvi puolivarjoiseen kasvupaikkaan.

Pitkään loppukesästä kukkiva perenna aurinkoiselle ja puolivarjoiselle kasvupaikalle. Mikä tahdot lajitella listaa esimerkiksi korkeuden tai kasvupaikan mukaan voit käyttää apuna seuraavaa työkalua: Lajiteltu lista. Paras kasvupaikka on auringossa tai puolivarjossa, mutta ne eivät siedä. Harmaakurjenpolvi on kasvupaikan suhteen erittäin vaatimaton. Sopiva kasvupaikka on aurinkoinen tai lievästi varjoisa.

KUKINTA: kirkkaanpunaiset kukat heinä-elokuussa. KORALLIKEIJUNKUKKA Heuchera sanguinea.