Kipu oikean kylkikaaren alla ja selässä

Painava tunne tai kipu oikean kylkikaaren alla vaivaa yllättävän monia. Mikä on oudon kivun syy ja onko se vaarallista? Kookkain ekspansio sijaitsi oikealla lisä-. Nyt mietityttää oikean kylkikaaren kivut. Nyt siis 2 vkoa ollut oikeassa kylkikaaressa kylkiluiden alla kipua vatsassa ja selässä.

Käteni on aina painelemassa kylkiluiden alle.

Kipu oikean kylkikaaren alla?

Kipu oikean kylkikaaren alla ja selässä

Minulla ne oli välillä 6 vuotta pois, nyt pari kuukautta hirveät kivut ja yksi kipukohta on juuri oikean kylkikaaren alla. Kipu tuntuu oikean kylkikaaren alla, siellä on ihan kuin. Välillä ei pystynyt tunnistamaan että mihin koskee kun koko selkä ja vatsa oli kuin. Kipu oikealla kylkikaaren alla? Mikä on, kun sattuu selkään kyljen kohdalle.

Munuaissyövät kokeneita tai siitä tietäviä? Etusivu › Keskustelu › Aihe vapaa › Mitäs nyt?

Selitys oudoille kylkikivuille

Kipu oikean kylkikaaren alla ja selässä

Mulla on nyt jo toista päivää kipeänä oikean kylkikaaren alus. Järkyttävä ylävatsakipu oikealla! Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Mistä mahtaa johtua kova kipu oikealla puolella, heti kylkikaaren alla rinnan kohdalla. Tulee ajoittain, kävely sattuu, kosketusarka, nukkuminen. Oireita ovat ylävatsan tai oikean kylkikaaren seudun jatkuva kipu ja täyttymisen tunne. Ultraäänitutkimus on kivuton, ja se kestää yleensä alle puoli tuntia. Välillä taas tuntuu kuin kylkiluiden alla olisi "jotain".

Minulla on nimittäin koko vartalon oikea puoli jumissa: hartia, lavan seutu, selkä, lantio. Ja samalla puolella on kylkikaaren alla "jotain". Mutta on siis kovaa kipua yhdessä paikassa. Rintakehäalueen kiputilat, Jarkko Nurminen sisätautien erikoislääkäri, PKKS. Oikean kylkikaaren alainen, rintaan ja oik. Voimakas pitkäkestoinen jomottava ylävatsakipu, säteily lapaluiden alle selkään. Kylkikipua voi esiintyä myös hengitystieinfektioihin liittyen (keuhkokuume, keuhkoputkentulehdus).

Mulla jo monta vuotta kiusannut oikean puoleinen kylkikipu. Kipu vartalon oikealla puolella voi johtua monista eri syistä.

Tarkkaile hälytysmerkkejä: tällaiset vatsakivut viestivät ongelmista

Kipu oikean kylkikaaren alla ja selässä

Haima sijaitsee maksan alapuolella ja vatsan takana. Tämä kipu esiintyy alavatsan oikealla puolella, mikä voi edetä myöhemmin selän puolelle. Minua on vuosia vaivannut vasemman kylkikaaren alla oleva pistävä kipu ja turpoaminen. Eilen se tuntui oikealla puolella selkää, lapaluun alla. Minut yllätti kauhe kipu oikean kylkikaaren alla. Jos sappi oireilee, kipu tuntuu jotakuinkin tuossa kuvaamassasi paikassa. Se on käsittääkseni enemmän oikean kylkikaaren alla, siis alempana ja enemmän oikealla.

Kipukohta on heti kylkiluiden alapuolella, oikeastaan siinä missä se joskus. Myös alaselkään ja oikealle alavatsaan sattuu välillä, mutta ei niin merkittävästi. Kuumeileva tai selkään säiteilevä mahakipu pitää tutkia heti. Syyn jäljille johtavat kivut ja tärinäarkuus oikealla puolella alavatsaa.

Pistävä kipu tai paineen tuntu ylävatsassa juuri kylkiluiden alla voi viitata sydämeen liittyviin. Usein kipu säteilee myös selkään.