Kellarisieni

Kellarisieni on toinen yleinen rakennuslahottaja. Se on myös nopeakasvuinen lahottaja. Sen itiöemä on ohuempi kuin lattiasienen, nystermäpintainen, päältä. Jos se saa talosi otteeseensa, seuraukset ovat vakavat.

Lue, miten vältät kavalan sienen hyökkäyksen. Tulen poistamaan kellarisienen saastuttamat materiaalit ja tila käsitellään penetrox S tai Odox kemikaalilla "märkä"aerosolisumutin laittella.

"autiotalon" korjaamisesta

Kellarisieni

Itse olen mennyt tuohon kellarisienen aiheuttamaan hajuvipuun aikoinaan. Näyte kellarisienen eli puuta lahottavan kantasienen tekemästä tuhosta. Sieni syö kaiken muun paisti ligniinin, ja sen tuhoja voi nähdä havupuissa ja. Toisena olisi kellarisieni, sen alkuvaihe.

Joskus kellarisienen ja lattiasienen erottaminen on todella vaikeaa jopa mikroskoopilla. Valkolahossa ( yleisimmin lehtipuissa) puun selluloosa ja ligniini hajoavat ja lahoava puu vaalenee. Hakutulokset – kellarisieni – Kuvapankki – Kuvatoimisto Vastavalo. Muodostaa rihmastojänteitä, jotka ovat.

Sienet: lattiasieni on näin vaarallinen

Kellarisieni

Lattiasienen tunnistaa siitäkin, että sen syömä puu katkeaa käsivoimin helposti. Asumisterveysliitto AsTe ry:n toiminnanjohtaja Hannele Rämö kertoi tänään Studio55. Serpula lacrymans), kellarisieni. Valkolahossa, joka esiintyy yleisemmin lehtipuissa, puun selluloosa ja ligniini hajoavat ja lahoava.

Esiintyy usein kellareissa ja muissa kosteissa olosuhteissa. Sieni on joko lattia- tai kellarisieni tai laakakääpä. Onko vaurioita muualla kuin lattiassa? Onko näkyvää sientä muualla kuin tuo yhdessä. Muiden sienten osuus on 011ut selväs- ti pienempi. Suurin osa asuntokaupoista tehdään tunteella, eikä ostaja aina kiinnitä huomiota talon hajuihin. Kivivilla lisää lahottajasienten kasvua ja lattia- ja kellarisienen lahotusaktiivisuutta sienille suotuisissa olosuhteissa.

Ruskolahottajista esitetään aidaskääpä, vinokaspulkkosieni (kellarikanttarelli), kellarisieni, kelokääpä, lattiasieni, rivikääpä ja saunakääpä. Selluvillaeristeeseen lisätyt booriyhdisteet. Nykyaikainen rakennustapa tuhoaa professori, talotohtori Panu Kailan mukaan uusien talojen lisäksi myös korjatut vanhat. Näistä pelätyin on lattiasieni, joka pystyy rihmastonsa avulla siirtämään kosteutta pitkiäkin matkoja, jolloin.

Altistumisen kesto oli oppilaan luokasta riippuen I tai 3 lukukautta. Puun pinnalla on ruskeita rihmastojänteitä, itiöemä on ohut, vihertävän rus- kea.

Nallevilla: pahalta näyttää

Kellarisieni

Vaatii kasvaakseen hyvin kosteaa puuta. Gloeophyllum trabeum (saunakääpä), Coriolus versicolor (silkkivyökääpä). Fenolisten uuteaineiden korkea pitoisuus puuaineessa paransi sen kestävyyttä koesienenä käytettyä ruskolahoa aiheuttavaa kellarisientä. Rakenuksen alakerrassa oli kivihiilitervalla eli kreosootilla kyllästettyjä tukirakenteita ja kellarisieni jolkotteli sentin levyisenä yläpuolisiin tukirakenteisiin. Yleisimmät Suomessa esiintyvät lajit ovat kellarisieni, laakakääpä ja lattiasieni. Näistä lattiasieni vaatii laajempaa korjaamista, kun muille riittää. Biologisina vasteina mitattiin kosteiden tilojen lahottajasienen ( kellarisieni ) aiheuttamaa puun lahoamista, puuta ravinnokseen käyttävän tuhohyönteisen.

Kun koulussa, kotona tai työpaikalla haisee maakellarille, on syytä etsiä homeita. Myös makea tuoksu voi paljastaa kosteusvaurion, kertovat. Coniophora puteana (Schum.) Karst.