Kasviperäinen rauta

Merkittävimmin kasviperäisen raudan imeytymistä heikentävät kalsium, täysjyväviljoissa, palkokasveissa ja pähkinöissä esiintyvä fytaatti ja. Raudanpuutteesta johtuva anemia on yksi yleisimmistä ravintoainepuutoksista maailmassa, myös. C-vitamiini (esim. appelsiinituoremehu) edistää. Rautaa saadaan lihasta, sisäelimistä ja kokojyväviljasta.

Riittävän raudan saannin turvaamiseen ja lievän raudanpuutteen korjaamiseen voit käyttää apuna apteekin rautavalmisteita.

Raudan varhainen puutos vaikuttaa syntymäpainoon

Kasviperäinen rauta

Saako vegaani riittävästi rautaa – ja mistä rautaa ylipäätään saadaan? Tämä on yksi yleisimmistä vegaaniravitsemusta koskevista. Vida Vahva Rauta on pitkävaikutteinen ja vatsaystävällinen rautavalmiste, jota suositellaan käytettäväksi. Helposti nieltävä pieni, kasviperäinen kapseli.

Ravinnossa voi olla kahden tyyppistä rautaa: hemirautaa ja kasviperäistä rautaa eli ei-hemirautaa. Hemirauta imeytyy näistä tehokkaammin.

Mistä vegaani saa rautaa?

Kasviperäinen rauta

Koska ihmisen elimistö ei pysty tuottamaan rautaa, on kaikki tarvittava rauta. Hyvistä ravintotottumuksista huolimatta, raudan saanti voi jäädä vajaaksi. Lihassa oleva rauta imeytyy jonkin verran kasviperäistä rautaa. Rautaa on runsaasti monissa vihreissä kasviksissa, kuten pinaatissa, parsakaalissa ja nokkosessa, mutta kasviperäinen rauta imeytyy huonosti.

Osa raudasta on sen sijaan varastoituneena luuytimeen, maksaan ja pernaan. Rauta on tärkeä osa punasolujen hemoglobiinissa, jonka tehtävä on. Eläinperäinen hemirauta imeytyy suolistosta tehokkaammin kuin kasviperäinen rauta. Olen kärsinyt vaikeasta anemiasta, jonka pelkäsin johtuvan siitä etten syö punaista lihaa.

Varsinaista raudan puutetta hoidetaan rautavalmisteiden avulla, pelkkä ruokavalio. Lisäksi on hyvä muistaa, että kasviperäinen rauta imeytyy. Tälle sivulle on koottu Suomessa myytäviä kasviperäisiä vitamiini-. Lihan ja veren sisältämä hemirauta imeytyy paremmin kuin kasviperäisten ruokien sisältämä rauta. Liha on paras raudan lähde, mutta lisäksi esimerkiksi täysjyvävilja, palkokasvit, pähkinät ja siemenet sisältävät sitä runsaasti.

Koska kasviperäinen rauta imeytyy. Raudan puutteen vaikutuksia aivojen kehitykseen on tutkittu rotilla.

Vegaani tai kasvissyöjä – varmista

Kasviperäinen rauta

Kelatoidun raudan aminohapot ovat kasviperäisiä. Ei sisällä laktoosia, gluteenia, sokeria, hiivaa eikä eläinperäisiä aineosia. Säilytä tuote huoneenlämmössä. Rautaa saa erityisesti lihasta ja veriruuista, mutta myös kokojyväviljoista. Eläinperäinen rauta kuitenkin imeytyy selvästi paremmin kuin kasviperäinen. Kasvipohjainen Iron Vital F on nestemäinen rauta -vitamiinivalmiste riittävän. Iron Vital F tarjoaa raudan miellyttävän makuisessa ja vatsaystävällisessä muodossa! Rautaa tarvitaan veren punasolujen muodostukseen ja hapen.

Nämä yhdeksän asiaa jokaisen tulisi tietää raudasta. Iron, 20 mg – Vitapranan ravintolisä, joka sisältää rautaa orgaanisesta lähteestä. Päivittäinen annossuositus antaa 20 mg elementaarista rautaa. Yleistä Rauta kuuluu niihin ravintoaineisiin, jonka puutteesta. Esimerkkejä kasviperäisistä raaka-aineista, joissa on runsaasti rautaa:.

Hyviä raudan lähteitä ovat liha, sisäelimet ja täysjyväviljat. Runsaasti kasviperäistä rautaa ravinnostaan saavilla on 30 – 40 % muita. Kaikilla ihmisillä kasviperäinen imeytyy paremmin kuin eläinperäinen. Kasviperäistä rautaa on todella helppoa saada!

Tässä erittäin tehokkaita hemoglobiinin.