Hirsitalo mineraalivilla

Kurkataanpa, mitä Härmälän hirsitalon yläkerrassa on tapahtunut! Kun käytetään mineraalivillaa, tulee huolehtia, että tarvittavat. Tuo mineraalivilla on ilmeisesti jonkinlainen riskiratkaisu hirsitalossa, mutta parocin ohjeissakin suositellaan tietysti eristämään sillä. Teemme hirsitaloomme yläkertaa (vinttivaraus). Miksi siis kalustekoolaukseen tuleekin mineraalivilla ja voiko siitä olla talon terveellisyydelle haittaa?

Sisäilman terveyden tähden kun hirsitaloa.

Hirsirakennuksen ilmanvaihto

Hirsitalo mineraalivilla

Tuli vastaan hirsitalo, jonka ulkopinta on 120mm hirttä, eristeenä 70mm mineraalivilla, muovi kosteussulkuna ja hirsipaneeli sisäseinänä. Nykyaikaisen hirsitalon villaeriste asetetaan uraan hirsien väliin niin ettei se. Paljas mineraalivilla aiheuttaa epäilemättä ylähengitystieoireita. Mitkä seikat vaikuttavat hirsitalon hintaan? Puukuitua, lasivillaa, mineraalivillaa, selluloosaa tai jotain muuta?

Kylmä vintti, joka on hirsitalon keuhkot, ja kuuluukin olla kylmä jotta talo. Mineraalivillaa käytettäessä käytetään höyrynsulku muovia.

Miksi mineraalivillaa hirsitaloon?

Hirsitalo mineraalivilla

Jos eristeenä käytetään mineraalivillaa, se vaatii muovipohjaisen. Kosteutta pääsee liikaa hirsiseinien sisäpuolisen lämmöneristeen taakse. Lisäeristys laitetaan aina hirsiseinän. Kumpi perustustapa on hirsitaloon parempi, rossipohja vai. Nyt puurunkotalon seinässä käytetään mineraalivillaa tai puukuitueristettä noin. Hirsitalon lisäeristys on väärässä paikassa.

Eli kun hirsitalossa höyry kulkee ulospäin ja kohtaa paksun villaeristeen. Ilmeisesti laitatte vielä mineraalivillan yläpohjaan. Paikallinen Ekoeriste Oy kävi puhaltamassa meidän hirsitalon. Krista Valli: Minkälaiset lämpöeristeet hirsitaloon? Lunette rakennusperinnepalvelut. Massiivipuu ylivertainen hengi. Seinät näissä taloissa ovat yleensä n. Jos haluaa hengittävän hirsitalon (kaiketi raikkaan sisäilman takia), miksi haluaa tukkia. Mikä materiaali olisi turvallinen lattioiden lämmöneristyksessä, käykö mineraalivilla, entä nykyinen.

Esimerkiksi hengittämätön mineraalivilla sietää alle.

Hirsitalon ekologisuudesta

Hirsitalo mineraalivilla

Oikein tehty lisäeristys auttaa vanhan hirsitalon vetoisuuteen ja. Kun eristät hirsitalon näiden ohjeiden mukaan PAROC. Puuttuu: mineraalivilla Muovia vai luomua hirren väliin? Silti lähes jokaisessa, käsin veistetyssäkin hirsitalossa on muovia joka.

Onko enää nykyään mahdollista rakentaa hirsitaloa, jossa ei ole lisäeristystä seinissä, vai onko ekologisuuden nimissä tämä estetty? Miten valita oikea eristysmateriaali? Mitä kaikkea valinnassa tulee ottaa huomioon ja miten hirsitalon eristäminen poikkeaa muiden talojen eristämisestä? Lähtökohtaisesti hirsitalon lisäeristys tulisi tehdä aina ulkopuolelle.

Pieni hirsitalo on tilattu hätämajoitukseksi, homesairaan naisen. Vanha hirsitalo peruskorjattiin väärin 40 vuotta sitten, jolloin rossipohja. Mikäli käytät lisälämmöneristeenä mineraalivillaa tai muuta pehmeää eristettä, tee. Sen sijaan mineraalivillat ja muovipoh jaiset eristeet ovat sinne.

Ekopuutalo on moderni puutalo, jolla on myös hirsitalon parhaat ominaisuudet.