Hirsien uusiokäyttö

Hirsien hienous on siinä, että niitä voi uusiokäyttää monella eri tavalla. Vanhasta aitasta syntyy ehkä uusvanha savusauna, laavu ja vierasmökki tai vanha. Puusuutarin tontilla on viimevuoden alkusyksystä asti odottanut vanhan hirsikehikon hirret uudelleen pystyttämistä. Rakennuksen suunnittelu, hirsien siirto ja rakentaminen.

Valintakriteereitä ja laatu näkökulmia siitä, minkälaisia hirsiä on vaivan arvoista säästää, käsiteltiin.

Hirsiseinän ympäristövaikutusten laskenta

Hirsien uusiokäyttö

Paljonkohan voisi pyytää vanhan hirsitalon rungosta puretusta hirrestä? Jotkut ovat huolissaan siitä, että tuoreet hirret kuljettaisivat. Oheiset kuvat kertovat, miten nämäkin tiheäsyiset hirret pääsivät uusiokäyttöön aivan viime hetkellä. Nehän kestävät satoja vuosia kunhan. Ikävämpi yllätys kuitenkin oli, että kierrellessäni taloa, alimmat hirret.

Jussi Ylitalo rakentaa Tervolan Ylipaakkolaan vanhoista hirsistä perheelleen.

Huvimaja vanhoista hirsistä

Hirsien uusiokäyttö

Ilkka Poranen esittelee kauniisti patinoitunutta vanhaa hirttä. Niillekin löytyy monenlaista uusiokäyttöä. Purasen mukaan hirsiin hurataneita on jo paljon. Tapitus estää hirsiseinän yksittäisten hirsien sivuttaisen liikkumisen, kun kaksi. AURINGON VALO loisti sisään suoraan hirren läpi. Tätä ei voinut tutkia muuten kuin purkamalla muutamia ulkovuorauslautoja pois. Hirret ovat peräisin pari vuotta sitten puretusta vanhasta Pentin talosta ja soveltuivat hyvin uusiokäyttöön meidän piharakennukseemme. Hirsien asentaminen käsityönä on nykyään harvinaista, koska hirsiseinän pak- suus on kasvanut.

Kuivauksen jälkeen hirret höylätään lopulliseen muotoonsa erikokoisiksi. Vanhan puun uusiokäyttö on paljon parempi ratkaisu kuin laittaa se hakkeeksi. Wanhan Warikon päätuote on vanhoista hirsistä tehdyt saunat. Perinnerakentamisprojekti – 210 vuotta vanhojen hirsien uusiokäyttö.

Hirsiä Jatkuva kysyntä vanhoille hirsille uusiokäyttöön. Vehkaniemen kesään kuuluu myös kahden vanhan, Suomen sodan aikaisen, vuodelta.

Hirsiseinän maalaus sisällä

Hirsien uusiokäyttö

Kysyntää olisi kattotiilistä sekä betoni- että savi-. Hirren mystinen tuoksu luo omanlaisen vivahteen. Näiden ominaisuuksien ansiosta saunakokemuksesta tulee erityisen tunnelmallinen, mitä normaali sauna ei. Maitotankista palju, lannanlevityskoneesta grilli – Katso MT:n lukijoiden kekseliäät tavat uusiokäyttää maatilan materiaaleja. Tässä hirsien uusiokäytössä oli varmaan kyse työn säästämisestä. Kun ihmisvoimalla tehtiin kaikki, helpotti, kun rakennuspuuta ei tarvinnut. Riihen paksut hirret antavat kesällä viileyttä.

Hirren valmistus on vähän energiaa kuluttava. Liemun oviaukon hirret on merkitty, sisällä näkyy liemun veräjä. Hirsien uusiokäytön huomaa kurkihirsistä, joiden salvokset eivät osu nykyisen kämpän. Tarkoituksena kun on uusiokäyttää myös vanhat hyväkuntoiset. Käytetyt hirret ovat liian arvokkaita polttopuiksi. Posts about uusiokäyttö written by Henna Helander. Rakennuksessa on käytetty muun muassa vanhasta talosta hirsien lisäksi, julkisivun puupaneeleita ja. Hirsien valmistus tehtaalla Tehtaalla raakapuu jalostetaan monessa eri.

Tämän hirsirungon uusiokäytössä tärkein kysymys ehkä onkin, että voidaanko. Myös kuultava puunsuojapinnoite toimii hyvin jättäen hirren. Lastulevyjen poistoa ja hirsien uusiokäyttöä. Johdotus viedään hirsiä pitkin paristokotelolle talon ulkoseinälle. Tässä vaiheessa teinkin päätöksen, että tästä tulee uusiokäyttöön modifioitu mummon mökki. Nyt hirret ovat vielä hyviä ja ne pääsevät uusiokäyttöön, Mäkelä kertoo.

Purkutyöt ovat käynnistyneet ja Mäkelä on sopinut niin, että.