Häiritsevä parveketupakointi

Nykyisellään tupakkalaki on askel oikeaan suuntaan, sillä taloyhtiöt saavat työkaluja puuttua häiritsevään tupakointiin. Tämä ei saa kuitenkaan johtaa turhaan. Häiritsevää hänestä on se että savu tulee hänen parvekkeelleen ja huoneistosta. Esimerkiksi tuo parveketupakointi, käytännössä siitä ei todellakaan ole. Keskustelu parveketupakoinnista näyttää jälleen kiihtyvän, kun luonnos.

Nykyinen tupakkalaki ei ota suoraan kantaa parveketupakointiin, mutta on esitetty. Lakiin pitäisi saada ainakin kohta, jossa todetaan, että naapureita häiritsevä. Hallintaanotto tulee kysymykseen mm. Lain avulla taloyhtiö voisi kieltää häiritsevän tupakoinnin. Ennen kieltoa viranomaisen olisi pitänyt todeta, että haittaa todellakin aiheutuu.

Se kuitenkin häiritsee useita asukkaita ja osakkaita yhtiön arjessa. Vierailija: "En ole herkkis, kukkahattutäti tai mitään muutamaan spesiaalia. Olen täysin normaali kerrostaloasukas, joka on vasta muuttanut uuteen taloon. Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto muistuttavatkin, että häiritsevään tupakointiin puuttuminen kannattaa edelleen aloittaa vanhoin hyvin konstein. Parveketupakoinnin kieltämisen mahdollistavan tupakkalain tulkinnassa on. ASUMINEN Heka otti vuodenvaihteessa käyttöön kaavakkeen, jolla asukkaat voivat tehdä ilmoituksen häiritsevästä tupakoinnista.

Mielipide: Olisi mukava nauttia kesäpäivästä parvekkeella ilman tupakansavua. Vuoden alussa astui voimaan tupakkalain uusi pykälä, joka antoi taloyhtiöille mahdollisuuden puuttua häiritsevään tupakointiin hakemalla. Häntä ei häiritse parveketupakointi eikä hän itse polta. Ilmoita häiritsevästä tupakoinnista muissa kuin kokonaan savuttomissa taloissa. Jos asuntoosi kantautuu naapurista häiritsevää tupakansavua, ilmoita siitä. Miten osakkaat suhtautuvat parveketupakointiin?

Onko taloyhtiöissä löydetty muita ratkaisuja häiritsevään tupakointiin? On varmasti tapauksia, joissa parveketupakointi ei edes häiritse ketään. Harmi vain, että tietyt pöntöt pitävät kiinni oikeuksistaan kynsin ja hampain jopa toisten. Aina kun meillä alakerrassa tupakoidaan parvekkeella. Meillä ei ole ollut tällaista tapausta, mutta se ketä häiritsee, voi. Kysymykseni, mitä voidaan tehdä? Puuttuu: häiritsevä Parvekesauhuttelulle haetaan jo kieltoja Mikkelissä – mitä mieltä olet.

Kaikissa tapauksissa häiritseväksi koettua parveketupakointia on ensin yritetty. Aloite parveketupakoinnin kieltämiseen on tullut asukkailta. Halvemmallakin pääsisi: Mänttäri muistuttaa, että häiritseväksi koetusta tupakoinnista. Pekkisen mukaan naapurin tupakoinnissa häiritsee eniten haju. Tupakointi on jokaisen oma asia, mutta parveketupakointi ei ole. Se häiritsee hyvin usein tupakoimattomia naapureita. Häiritsevän naapurin pois saanti ei ole mikään lyhyt prosessi.

Asukkaiden yörauhaa häiritsevää toimintaa ei sallita asunnoissa klo 22 – 7. Myös päiväsaikaan voimakkaasti häiritsevän metelin aiheuttaminen on kielletty. Pekkisen mielestä parveketupakointi taloyhtiöissä pitäisi ehdottomasti. Viimeisinä kahtena käyntikertana on viereisen huoneen parveketupakointi saastuttanut huoneilmani erittäin häiritsevästi. Huoneilmaa pilasi myöskin vahva. Näin taloyhtiön keinot puuttua häiritsevään tupakointiin paranisivat nykyisestä. Kyse ei ole parveketupakoinnin täyskiellosta edes alustavissa pohdinnoissa. Kaavaillun uudistuksen ajatus on, että taloyhtiö voisi kieltää häiritsevän.

Muuta sellaiseen taloon missä parveketupakointi on kielletty. Kyllä ne kaikki häiritsevät samalla tavalla. Onko se laillista, että alakerrassamme asuva henkilö saa polttaa omassa asunnossaan sisällä tupakkaa, kun se häiritsee myös meitä. Jos on valitettu parveketupakoinnista, kuullaan mahdollisesta.