Eturauhassyöpä nuorella

Eturauhassyöpä – miesten yleisin pahanlaatuinen kasvain. Eturauhasen syöpä on Suomessa miesten yleisin syöpä. Eturauhanen ja eturauhasen syöpä Lue eturauhasen anatomiasta ja siitä miten eturauhassyöpä kehittyy. Nuorella aikuisella miehellä se on noin saksanpähkinän kokoinen.

Pääasiassa eturauhassyöpä on iäkkäiden, yli 70-vuotiaiden miesten tauti. Silloin kun ihmisten keski-ikä oli vielä jotain 50 vuotta eturauhassyöpä oli lähes tuntematon tauti.

10 kysymystä ja vastausta eturauhassyövästä

Nytkin se on harvinainen nuorilla miehillä. Helsinkiläinen tohtori Anu Mäkelä on huolissaan viime aikoina yhä yleisemmiksi tulleista nuorten miesten eturauhasvaivoista. Usein oireettomana alkava eturauhassyöpä voi olla vaikea tunnistaa. Mies, aloititko alkoholinkäytön jo nuorena? Kaksi eturauhassyövän kokenutta miestä kertoo, miltä diagnoosin saaminen tuntui.

Toinen havahtui syövän vakavuuteen vasta oman isänsä. Nuorena kaljuuntuvat alttiimpia eturauhassyövälle. Varhainen kaljuuntuminen saattaa olla merkki alttiudesta sairastua eturauhassyöpään.

Eturauhassyöpä on vanhojen miesten tauti

Eturauhassyöpä nuorella

Vasta urologin sanat ymmärsin: olin sairastunut eturauhassyöpään. Tutkimuksissa selvisi, että eturauhassyöpä oli ärhäkkä ja levinnyt. Nuoret yleisurheilijat saavat valmennukseen kaivattuja euroja, vaan millä hinnalla? Näin tunnistat eturauhassyövän oireet – Tyypillinen potilas luulee niitä. Moron toimituksen testissä erityisesti nuorten suosikiksi.

Riski on tätäkin suurempi, jos eturauhassyöpä on todettu lähisukulaisella nuorella iällä. Maallikon on mahdoton oireiden perusteella erottaa näitä kahta. Nuorella miehellä eturauhanen on noin saksanpähkinän kokoinen, ja iän myötä. Vanhoissa tutkimuksissa on havaittu, että nuorena kastroiduilla miehillä ei ole todettu kehittyvän eturauhassyöpää.

Varhaisen kaljuuntumisen ja miesten eturauhassyövän yhteydestä on saatu lisää näyttöä. Esimerkiksi Yhdysvaltoihin muuttaneilla japanilaisilla esiintyy eturauhassyöpää, vaikka se on Japanissa hyvin harvinainen. Miehen vanhetessa PSA arvo on ns. Eturauhas-syöpä on yleensä rauhallinen voi muhia. Miehelläni on todettu eturauhassyöpä. Nuorelle miehelle ei niinkään mairittelevat.

Vaikka eturauhassyöpä voi satunnaisesti iskeä näinkin nuoreen. Puuttuu: nuorella Mietoistenlahti – Luontoon.

Eturauhassyövän kolme varoitusmerkkiä – tänäkin vuonna noin 5 000

Mietoistenlahti: Mietoistenlahti on yksi maamme arvokkaimmista lintuvesistä. Aikaisemmin rahaa ovatkin keränneet viiksiä kasvattamalla ennen kaikkea nuoret miehet. Nyt haluamme ihan kaikki mukaan Movemberiin”. Epilepsialiiton nuorisotoiminta kokoaa yhteen epilepsiaa sairastavia nuoria.