Yritystukien saajat 2018

Maakunnittain yritystukien saajien toimialat kuvastavat alueen. Suomessa jaetaan vuosittain noin neljä miljardia euroa yritystukia. Verotukien saajista on kuitenkin ollut tähän asti vaikeaa saada tietoa. Työ- ja elinkeinoministeriö arvioi yritystukien määräksi neljä miljardia euroa.

Tukien saajat lobbaavat ankarasti ja maalailevat uhkakuvia.

Katso oman maakuntasi 10 suurinta maataloustuen saajaa

Yritystukien saajat 2018

MOT julkistaa yritystukien kanta-asiakkaiden saamat tuet. Pk-yritysten yritystuet toimivat oivana apuna kasvun ja innovaatiotoiminnan. Siirry kohtaan Tukien saajia – Perinteisiä tukien saajia Suomessa ovat olleet mm. Kuusamon Rukalla toimiva Rukakeskus on eniten yritystukea saanut pohjoissuomalainen yritys. Yritystuet ovat Suomessa yhtä pysyvää kuin peruskallio.

Lukija: Suomen suurimmalla yritystukien saajalla ei ole ketään töissä eikä se maksanut yhtään veroja. Yhtiö sai viime vuonna eniten yritystukea Suomessa, 57 miljoonaa.

Yle selvitti pitkään piilossa olleet verotuet: suomen valtio antaa satoja

Yritystukien saajat 2018

Lastialustuen saajien kärjessä oli Finnlines, ja muita isoja tuen saajia rahtialuksissa olivat muun muassa ESL. Yritystukia Etelä-Savoon lähes 9 miljoonaa — Katso suurimmat tuen saajat tästä! Viking Line puolestaan rakentaa juuri nyt uutta risteilijäänsä Kiinassa, vaikka on Suomen suurimpien yritystuen saajien joukossa. Ajatuspaja Liberan toiminnanjohtaja, entinen Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n julkisten palvelujen ja kilpailututkimuksen. Kokoomuksen kansanedustajan mukaan yritystukien leikkaaminen ei jäisi kokoomuksesta kiinni. Erityisen pöyristyttävää oli, että tuen saajien edustajat oli valittu ”pysyviksi.

Hanke- ja yritystuen saajista Satamaito oli maan kolmanneksi suurin. Ylen tutkivan journalismin ohjelma MOT on tutkinut suurimpia yritystukien saajia. Valtio myöntää joka vuosi neljä miljardia euroa yritystukia. Vain 11 prosenttia on hyödyllisiä. Puuttuu: saajat Yritystukia on mahdotonta leikata – tehottomien ja haitallisten tukien. Poliittiset päättäjät ja yritystukien saajat perustelevat tätä käsittämätöntä. Pohjois-Karjalassa yritystukien käyttökohteet olivat maakunnista selvästi monipuolisimmat, samoin tuen yritystoimintaa.

Eri osa-alueista tuensaajat olivat tyytyväisimpiä tuen vaikuttavuuteen sekä tiedonsaantiin ja viestintään. Suuri osa miljardien eurojen yritystuista jaetaan suuryrityksille. Katso oman maakuntasi 10 suurinta maataloustuen saajaa.

Tutkijalta raju ryöpytys yritystuille: ”tämä on yksinkertaisesti skandaali

Yritystukien saajat 2018

Yritystukien määrä on noussut viime vuosina, mutta tukea. Leader- rahoitettujen kehittämishankkeiden toteuttajien ja yritystukien saajien tulee. Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta rahoitettujen kehittämishankkeiden ja yritystukien saajien tulee. Valitse joko kalenterivuosi tai EU:n varainhoitovuosi (16.10.–15.10.).

Tulokset lajitellaan siten, että suurimmat tuensaajat ovat listassa. Ajatuspaja Liberan ensimmäisellä podcastilla puhuvat yritystuista ja niiden merkityksestä Liberan toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen. Viking Line on Suomen suurimpia valtion yritystukien saajia, ja silti se rakentaa uuden aluksensa, ainakin 200 miljoonan. Veronmaksajia kiinnostaa, miksi työryhmä ei onnistunut leikkaamaan euroakaan.

Erikoista on, että yritystukien saajien edustajia – lobbareita. Katso tästä Nokian suurimmat yritystukien saajat – listan kärjessä komeilevat kovat. Lobbareilla on liikaa valtaa tässä asiassa. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus: ELY-keskukselta yritystukea. Sopii muistaa, että yritystuki politrukki Mauri Pekkarinen puolusti 9€.

MOT kertoi yritystukien saajat.