Vuoden 1954 asuntovaunu löytää uuden elämän retrotyylisenä pikkukotina

Tunnin ajomatkan päässä Los Angelesin liikenteestä ja melusta sijaitseva Julia Kastendiekin vintage-perävaunusta muuttunut pikkukoti tarjoaa välähdyksen yksinkertaisemmista ajoista. Vuoden 1954 Spartan-perävaunu kunnioittaa vuosisadan puolivälin juuriaan huolellisilla yksityiskohdilla puuverhoiltujen seinien ja retrohenkisten kalusteidensa ansiosta.

Vuoden 1954 asuntovaunu löytää uuden elämän retrotyylisenä pikkukotinaKohteliaisuudesta heliphoto.net.

Vuonna 1954 Tulsassa, Oklahomassa, sijaitsevassa muunnetussa lentokonetehtaassa valmistettu asuntovaunu on tyypillinen osoitus sodanjälkeisen ajan asuntovaunubuumista. Spartanin ja Airstreamin kaltaiset yritykset markkinoivat näitä asuntovaunuja edullisina, täysin kalustettuina koteina, jotka tarjosivat modernin version amerikkalaisesta unelmasta. Kun Julia osti omansa muutama vuosi sitten 13 000 dollarilla, hän piti huolen siitä, että sen alkuperäinen luonne säilyi tai palautui mahdollisimman hyvin.

Vuoden 1954 asuntovaunu löytää uuden elämän retrotyylisenä pikkukotinaKohteliaisuudesta heliphoto.net.

Astu sisään 24×8-jalkaiseen asuntovaunuun ja löydät alkuperäisiä elementtejä, kuten koivupuupanelointia sekä erilaisia retro-tyylisiä kalusteita, jotka Julia joko keräsi tai rakensi itse. Pääoleskelutilassa, jota Julia kutsuu tarkkailutilaksi suurten ikkunoidensa vuoksi, on sänky, jonka hän on muokannut vuosisadan puolivälin sohvapöydästä ja verhoillut itse. Pieni ruokapöytä on katettu antiikkisilla astioilla, jotka Julia sai 100 dollarilla, ja siihen on asennettu vintage-tuoleja, jotka hän päivitti tuoreella kankaalla.

Julian käsialaa ovat sängyn tyynyt, kasvikuvioinen pöytäliina ja kukkaverhot, jotka tuovat tilaan väriä ja kuviota. Seinät on koristeltu vintage-taiteella, kuten kehystetyllä mainoksella vuodelta LIFE -lehdestä, jossa lukee: "Spartalainen koti ottaa linnasi ilmasta ja laittaa sen autosi taakse".

Vuoden 1954 asuntovaunu löytää uuden elämän retrotyylisenä pikkukotinaKohteliaisuudesta heliphoto.net.

Keittiössä on säilynyt alkuperäiset työtasot ja kaapit, jotka on valmistettu koivusta, värjätty ja shellakattu. "Tämä väri on hyvin arvoituksellinen spartalaisesta ilmeestä", Julia sanoo. Täysikokoinen jääkaappi, mikroaaltouuni ja tupla-altaallinen pesuallas lisäävät modernia mukavuutta.

Keittiön nurkan takana ja verholla erotettuna on kylpyhuone, jota Julia kutsuu "jalokivikoteloksi". Pienessä tilassa on wc, mittatilaustyönä rakennettu turhamaisuus ja suihku, joka on kaakeloitu Julian keräämillä loistavilla sinivalkoisilla laatoilla. Hän on käyttänyt ovaalin muotoisen lavuaarin luomiseen alumiinisen salaattikulhon ja muotoillut siihen sopivista tarjottimista hyllyt, jotka kehystävät alkuperäistä turhamaisuuspeiliä.

Makuuhuone sijaitsee asuntovaunun toisessa päässä ja tarjoaa yksityisen, taskuovella erotetun turvapaikan. Sovittaakseen vaunun sisätilojen kaareviin ääriviivoihin Julia rakensi puisen sängynrungon ja muokkasi täysikokoisen patjan pyöristetyillä kulmilla. Hän muotoili päiväpeitteen ranskalaisesta kuorikankaasta, joka oli hankittu Etsystä.

Vuoden 1954 asuntovaunu löytää uuden elämän retrotyylisenä pikkukotinaKohteliaisuudesta heliphoto.net.

Ulkona varjoisa huvimaja ja kalustettu patio tarjoavat rentouttavia paikkoja, joista voi katsella laaksoa ja vuoristoa. Kaiken kaikkiaan perävaunu ja ulko-oleskelualueet muodostavat idyllisen hengailupaikan, jonka Julia on nimittänyt Tiny Tiki Retro Hideawayksi. "Tämä on ikuinen kotimme", hän sanoo. "Mielestämme se on todella erityinen, ja rakastamme jakaa sen ystävien ja perheen kanssa."

Ennen kaikkea Julia arvostaa mahdollisuutta näyttää muille, "millaista on astua ajassa taaksepäin", hän sanoo. "Se on hyvin palkitsevaa."