Voiko MDF-julkisivuja käyttää kylpyhuoneessa?

Kuulemme tämän kysymyksen usein, ja se on myös yleistymässä. Usein, kun kuulet MDF-levystä, yhdistät sen välittömästi paisumiseen veden kanssa kosketuksiin joutuessa.

Älä kuitenkaan pelkää! Jokainen yksittäinen tuote, jota tarjoamme verkkosivuillamme MDF-levynä, on valmistettu parhaasta MDF-levystä, jonka olemme pystyneet hankkimaan markkinoilta – ja se on kosteudenkestävää!

Voiko MDF-julkisivuja käyttää kylpyhuoneessa?

Kosteudenkestävä VS vedenkestävä

Jos tilaat joltain muulta yritykseltä, emme voi taata, että heidän käyttämänsä MDF-levy vastaa meidän käyttämiämme standardeja.

Tästä huolimatta tiedämme, että MDF-jalkalistamme sopivat hyvin käytettäväksi tavallisessa kylpyhuoneessa. Meidän on kuitenkin huomautettava, että kosteudenkestävät jalkalistamme eivät ole vedenpitäviä.

Kosteudenkestävä MDF-levy on tarkoitettu käytettäväksi tiloissa, joissa ilman kosteuspitoisuus on normaalia korkeampi – esimerkiksi tavallisessa kylpyhuoneessa.

Materiaalille valmistusprosessin aikana annetut ominaisuudet estävät levyjä imemästä ilmassa mahdollisesti olevaa kosteutta.

Tavallisessa jokapäiväisessä kylpyhuoneessa ilmassa on kosteutta. MDF-jalkalistamme selviytyvät tästä helposti kosteutta kestävien ominaisuuksiensa ansiosta.

Kosteudenkestävyys ei tarkoita vedenpitävyyttä.

Nyt kun tiedät, että voit käyttää MDF-jalkalistojamme turvallisesti kylpyhuoneessasi, meidän on käsiteltävä toista asiaa.

Ne eivät ole vedenpitäviä. Pitkäaikainen altistuminen vedelle saa MDF-levyn turpoamaan. Tästä syystä emme suosittele MDF-julkisivulevyjen käyttöä märkätiloissa.

Samaa voidaan sanoa myös tulville alttiista alueista. Näissä olosuhteissa levyt turpoavat ja vääristyvät.

Ilmaisua kosteudenkestävä käytetään kuvaamaan lautoja, joissa on erittäin tiivis ydin. Tämä estää materiaalia imemästä kosteutta ja varmistaa, että se kestää koko eliniän (ellei jopa kauemmin!).

Pohjamaalaus / pohjamaalaus lisää toisen suojakerroksen.

Suosittelemme aina pohjamaalattua vaihtoehtoa, kun tilaat meiltä jalkalistoja. Sen lisäksi, että se helpottaa sisustamista, se lisää lautojen suojaa.

MDF-levymme ovat jo valmiiksi kosteudenkestäviä, mutta pohjamaali- ja pohjamaalikerros parantavat tätä. Se auttaa luomaan tiivisteen ilmassa olevaa kosteutta vastaan.

Kun ostat meiltä pohjamaalattuja jalkalistoja, huomaat, että emme peitä lautojen kääntöpuolta (seinää vasten olevaa pintaa). Tähän on muutamia syitä:

Kustannusten alhaalla pitäminen

Koska emme pohjamaalaa/alusmaalaa lautojen takaosaa, voimme pitää pohjamaalaus- ja alusmaalauskustannuksemme alhaisina ja olla edelleen halvin jalkalistatoimittaja viimeistelyjen osalta.

Se on tarpeetonta.

Käytämme parasta MDF-levyä, jonka saamme käsiimme – se on todella ylivertainen versio.

Kun lisäämme laudan suunnittelun, rikomme MDF-levyn tiivisteen – tässä kohtaa viimeistely auttaa lisäämään kosteussuojaa.

Koska emme työstä takapuolta, jo valmiiksi kestävä tiiviste säilyy ehjänä. Pohjamaalin tai pohjamaalin lisääminen takapinnalle ei siis toisi loppukäyttäjälle mitään todellista hyötyä.

Joillekin ihmisille annetaan ymmärtää, että pohjamaalikerroksen lisääminen "tasapainottaa" jalkalistan. Toisin sanoen estää niitä vääntymästä.

Tämä voi auttaa, kun käytetään tavallista MDF-levyä. Käyttämämme teollisuuslaatuinen MDF-levy on kuitenkin markkinoiden tiheintä, eikä sitä yksinkertaisesti tarvitse tasapainottaa.

Huomautus: jos jalkalistat on pohjamaalattava / pohjamaalattava kauttaaltaan, tämä ei ole ongelma. Voimme tehdä tämän puolestasi pyydettäessä, ja pohjustus-/aluspinnoituskustannukset nousevat tarvittavan lisämaalin vuoksi.

Yhteenveto

Lopputulos on se, että MDF-jalkalistamme sopivat erinomaisesti käytettäväksi kylpyhuoneissa. Jos aiot käyttää niitä kylpyhuoneessa, varmista, että käytät pohjamaalaus-/aluspinnoituspalveluamme, jotta levyt ovat entistä paremmin suojattuja.