Voiko kokonaisia luumuja pakastaa

Kaikkialla lukee, että luumu pitäisi pakastaa sokeriliemeen. Voiko pakastaa ilman sokeria kokonaisina tai mieluummin vielä puolitettuna. Saa tulla hakemaan, näitä riittää! Luumuja on myös helppo pakastaa: halkaiset luumun, poista.

Ehkä paras on pakastaa kokonaisena ja irroittaa kohmeisista luumuista kivi. Olen irroitellut aina sen verran kuin tarvitsen kerralla.

Mitä tehdä runsaalle sadolle?

Voiko kokonaisia luumuja pakastaa

Kokonaiset tai puolikkaat kirsikat ja puolikkaat tai viipaloidut luumut kannattaa pakastaa sokeriliemessä. Myös omenalohkoja voi pakastaa. Sangollinen luumuja – mitä mie niistä teen? Kuinka teen vauvalle lihasosetta? Luumujen pakastaminen ilman sokerilientä? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.

Omenia voi pakastaa monin eri tavoin.

Pakasta marjatertut nyt kakun koristeeksi

Voiko kokonaisia luumuja pakastaa

Kokonaisten marjojen tapaan voit pakastaa myös omenalohkoja. Kovakuoriset marjat, kuten karviaiset, kirsikat, luumut tai kriikunat, on hyvä pakastaa sokeriliemessä. Mausteliemessä pakastetut luumut ovat loistava jälkiruoka jäätelön kanssa. Omenat, kesäkurpitsat, viinimarjat ja luumut voivat olla hyvinkin runsassatoisia. Pakastaminen on helpoin tapa säilöä, ja myös hilloja ja ruokia voi valmistaa. Umpionti oli ennen yleinen tapa säilöä kokonaisia luumuja. Ajattelin taas tehdä itse Viktoria- luumuista hilloa, mutta onko kukaan teistä. Siis jos luumuja tosiaan voi pakastaa ihan sinällään kokonaisina, niin ryhdyn heti.

Umpioitaviksi sopivat muun muassa kokonaiset luumut, kirsikat. Kirsikat ja luumut ovat nyt parhaimmillaan, niitä kannattaa säilöä myös talven varalle. Omenat voi pakastaa viipaleina kerroksittain sokerin. Luumut ja kirsikat kannattaa pakastaa sokeriliemessä. Sose on hienojakoisempaa kuin hillo, jossa marjat säilyvät osin kokonaisina.

Keittelin ensin kokonaisista irti kiviä ja hieroin sitten isoreikäisen siivilän läpi keitoksen, ei irronnut. Keitä kriikunakiisseliä jouluna luumukiisselin sijaan. Hilloa, pakasta, kuivaa ja mehusta – säilömällä saat nauttia kesän mauista. Mansikoiden pakastaminen herättää kysymyksiä ja mielipiteitä: kokonaisina vai.

Pikaopas yleisimpiin säilömismenetelmiin

Voiko kokonaisia luumuja pakastaa

Esimerkiksi jälkiruokia varten marjat kannattaa pakastaa kokonaisena tai marjasekoituksina. Marjat voi myös pakastaa kokonaisina talven varalle. Luumut Puolita luumut ja poista kivet. Keitä luumut pehmeäksi tilkassa vettä.

Piparjuuren voi pakastaa myös kokonaisena ja raastaa pakastetusta juuresta ruokiin. Kokonaiset puolukat, karpalot ja mustikat viihtyvät pakkasessa sokeritta. Kuivatut luumut auttavat lapsen kovaan vatsaan. Raakoja vihanneksia, hedelmiä tai pähkinöitä ei pidä antaa kokonaisina – ne voivat juuttua lapsen.