Virtsan imeytys maahan

Useimmat ulosteen mikrobit kuolevat virtsaan jouduttuaan nopeasti. Maahan ei hyvää ja vaivalla saatua kompostia pidä kaivaa. Imeytykseen on pelkkä turve parasta. Jätösten hautaaminen maahan ei ole nykypäivää! Virtsaa ei saa päästää suoraan maahan. Vadista sen voi kaataa kompostiin tai laimentaa kasvien lannoitteeksi. Jätöksiä ei saa heittää luontoon tai haudata maahan.

Käymälä voidaan asentaa joko virtsaa erottelevaksi tai suotonestettä kerääväksi:. Suotiksen jälkeen nesteet voidaan imeyttää maahan. Vastaus: Virtsa muodostaa noin 85 % ihmisen tuottamasta. Virtsa kaadetaan suoraan maahan. Virtsan puhtaana erottelevat käymälät. Maahan ei tarvitse laskea mitään, mutta maahan ne kuuluvat oikean käsittelyn. Siksi on älytöntä imeyttää tämä määrä virtsaa kuivikkeisiin.

Pohjavesialueella jätevesien johtaminen ojaan tai imeyttäminen maahan on kielletty. Mikäli virtsaosuutta ei haihduteta tms. Tällöin käymälä tukeutuu sekä maahan että käymälän lattian reunaan. Kun virtsaa johdetaan suoraan pois, se ei imeydy kuivikkeeseen ja jäädy säiliöön. Maahan imeytys on edullinen käsittelymenetelmä yhden talouden jätevesille. Haihdutuskäymälät toimivat sähkövastuksen avulla, joka haihduttaa virtsan. Lisäksi vessassa käydessä veteen kulkeutuu ulosteita ja virtsaa.

Syntyvät jätevedet tuleekin käsitellä ennen maahan tai vesistöihin johtamista. Saunavedet voidaan imeyttää maahan esimerkiksi pienen sorapesäkkeen kautta. Perusta toimivalle kuivakäymälälle on virtsan ja ulosteen hallinta. Lähtökohtana käymäläjätehuollossa on, ettei jätettä haudata maahan kuin. Koska erottelevissa käymälöissä virtsa ja kiinteä jäte eivät.

Kaikki muodostuvat nesteet tulee kerätä erilliseen kanisteriin, haihduttaa tai imeyttää turpeeseen. Suotoneste on käymälätuotoksen läpi suotautunutta virtsaa, joka sisältää. Käymälätuotoksen maahan hautaaminen on kiellettyä. Maahan kaivettu tai pengerretty talousjäteveden käsittelymenetelmä, jossa jätevesi. Virtsalle suositellaan imeytystä esim. Virtsa voidaan myös imeyttää turpeeseen tai muuhun kuivikeaineeseen ja käsitellä kuten. Käymäläjätettä ei saa haudata maahan!

Vähäinen virtsa voidaan imeyttää myös suoraan maahan. Kuivakäymälän jätteet kompostoituvat ja. Huomioi, että käymälästä ei saa valua nesteitä maahan. Haja- ja loma-asutuksen jätevedet ovat maata -. Kiinteistökohtaisilla jätevesijärjestelmillä etenkin virtsan ja ulosteiden. Muista, että käymäläjätteen kaivaminen maahan ei ole hyväksyttävää ja voi aiheuttaa. Voit myös imeyttää virtsan turpeeseen tai muuhun kuivikeaineeseen ja. Vesi ja virtsa sen mukana imeytyy laattasaumoihin suihkussa. Toiset erottelevat virtsan, toisissa kaikki jätteet menevät.

Kuivikkeisiin imeyttäminen on te- hokas tapa, ja. Eroteltu virtsa voidaan noin vuoden verran vanhennettuna tai. Ulkohuoneesta tuleva virtsa imeytetään. Tiskaamisesta ja pyykkikoneesta tulevat harmaat vedet imeytetään talon takana pintamaahan.