Vinyylilattioiden puhdistaminen

Vesdura Vinyl Planks – 6mm WPC Click Lock – UGen Collection / SKU: 15237177

Vinyylilattiasi näyttää upealta heti asennuksen jälkeen, ja voit pitää sen kuin uudessa kunnossa asianmukaisella ja säännöllisellä huollolla. Onneksi tämä materiaali on helppo puhdistaa ja hoitaa, kunhan teet sen usein. Lisäksi vinyylilattiasta on useita eri variaatioita, joten sinun kannattaa räätälöidä huoltorutiinisi tuotteesi mukaan. Tätä silmällä pitäen seuraavassa tarkastellaan puhdistusvinkkejä, jotka pidentävät lattioiden käyttöikää:

Miten vinyylilankkulattia puhdistetaan?

Vaikka monet vinyylilattiatuotteet ovat vedenkestäviä, ne voivat vaurioitua vääränlaisilla puhdistustekniikoilla. Tämä tarkoittaa, että sinun on käytettävä vähän rasitusta aiheuttavia tekniikoita, jotta vinyylilankkulattiasi pysyy parhaan näköisenä. Seuraavassa on ohjeita pölyn, roskien, mudan ja muun muassa pölyn huolelliseen poistamiseen:

"Vinyylilankkulattiat säilyttävät ulkonäkönsä pidempään, jos lakaiset ne säännöllisesti."

Vaihe 1: Lakaise usein.

Lankkuvinyylilattiasi säilyttävät ulkonäkönsä pidempään, jos lakaiset ne säännöllisesti. Voit itse asiassa lakaisemalla lakaista jokaisen päivän päätteeksi poistaaksesi ruoanlaitosta tai pölystä kertyneet murut. Tämän ei tarvitse olla pitkä prosessi, riittää nopea lakaisu, jolla pääset eroon hiukkasista, jotka voivat naarmuttaa lattiasi.

Vaihe 2: Imurointi

Päivänä, jolloin aiot tehdä perusteellisen siivouksen, aloita imuroimalla. Aseta imurisi "paljaalle lattialle" tai sammuta hakkauspalkki. Näin varmistat, että imuri liukuu pehmeästi vinyylilattian yli. Voit myös lakaista huolellisesti ennen moppausta.

Vaihe 3: Hanki oikea puhdistusliuos.

Vaikka pelkkä saippua ja vesi käy vinyylilattialle, materiaalille suunnitellun vinyylilattian puhdistusaineen käyttö auttaa sitä kestämään pidempään ja säilyttämään kauniin ulkonäkönsä. Näin ollen sinun kannattaa hankkia oikea puhdistusaine. Jotkin tuotteet ovat tiivistemuodossa, joten ne on sekoitettava veteen ennen moppausta. Lisätietoja puhdistusliuoksen valinnasta saat lukemalla.

Vesdura-vinyylilankut – 4 mm PVC Loose Lay – Made in America -mallisto
Seneca / 4mm / PVC / Loose Lay SKU: 15274139

Vaihe 4: Tarkista moppisi.

Varmista, että käyttämäsi moppi on hyvässä kunnossa. Sienen pitäisi olla edelleen suorakulmainen ja näyttää puhtaalta. Jos ostat moppiisi uuden sienen, huuhtele se huolellisesti ennen käyttöä. Myös likainen sieni voidaan puhdistaa tai vaihtaa.

Vaihe 5: Moppi

Moppaa normaaliin tapaan puhdistusliuoksella. Varmista, ettet kaada liikaa nestettä lattialle, vääntämällä sieni ensin kuivaksi. Vältä liian voimakasta hankausta vahinkojen välttämiseksi.

Vaihe 6: Huuhtele ja kuivaa.

Riippuen käyttämästäsi puhdistusliuoksesta, tätä vaihetta ei välttämättä tarvita. Joidenkin vinyylille turvallisten puhdistusaineiden voit jättää lattialle kuivumaan ilmakuivaksi, kun taas toiset ohjeistavat huuhtelemaan lattian ensin. Lue puhdistusaineesi ohjeet ennen tätä vaihetta.

Vinyylilaattalattian puhdistaminen

Vaikka vinyylilaattalattiat voivat näyttää aivan erilaisilta kuin lankkulattiat, ja saatat joutua käyttämään erilaista asennustekniikkaa, ne ovat hyvin samankaltaisia. Itse asiassa voit käyttää samoja vaiheita vinyylilankkulattian puhdistamiseen, kun puhdistat vinyylilaattalattian. Noudata edellä mainittuja ohjeita ja muista nämä vinkit kaikkien vinyylilattioiden puhdistamiseen:

Vähennä vettä: Vaikka monet vinyylilattiat ovat vedenkestäviä, puhdistusnesteiden kanssa kannattaa silti olla varovainen. Vesi voi tihkua laattasaumojen väliin ja löysätä alla olevaa liimaa.

Vältä lämpöä: Älä käytä höyrymoppia tai kuumaa vettä lattiaa puhdistaessasi, sillä kuumuus voi vääntää vinyyliä. Pysyttele käsimopissa ja käytä lämmintä vettä.

Vinyylilattian puhdistustuotteet

Moppaaminen pitää vinyylilattiat puhtaina liasta ja tahroista, joten se kannattaa tehdä säännöllisesti. Useimmiten veden ja etikan seos riittää, mutta voit puhdistaa myös vinyylilattioille kehitetyllä liuoksella. Nämä tuotteet eivät vahingoita lattioita ja auttavat niitä näyttämään kuin uusilta.

Monet tuotemerkit valmistavat lattianpuhdistusaineita, joten etsi vain tuote, jossa ilmoitetaan, että se on turvallinen vinyylilattioille. Pullossa on oltava merkintä nonabrasive (ei hankaava) tai vastaava merkintä. Myös ympäristöystävälliset vaihtoehdot ovat hyvä valinta. Muista tarkistaa, onko puhdistusaine tiiviste – jos se on tiiviste, se on laimennettava ennen käyttöä.